Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Απέρριψε την παρέμβαση των ΗΠΑ στο πρόστιμο ύψους 13 δισ. ευρώ στην Apple

ΕΕ: Απέρριψε την παρέμβαση των ΗΠΑ στο πρόστιμο ύψους 13 δισ. ευρώ στην Apple
Η Apple δεν θα αποφύγει το πρόστιμο της ΕΕ ύψους 13 δισ. ευρώ
Το δεύτερο ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης απέρριψε αίτημα της κυβέρνησης των ΗΠΑ να παρέμβει στην έφεση της Apple, εναντίον απόφασης της ΕΕ, με την οποία καλείται να επιστρέψει φόρους ύψους μέχρι 13 δισ. ευρώ, διότι δεν απέδειξε άμεσο ενδιαφέρον για την έκβαση της υπόθεσης.
Η Apple, άσκησε έφεση ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου του Λουξεμβούργου πριν από ένα χρόνο, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι η φορολογική της συμφωνία με την Ιρλανδία, ήταν παράνομη επιδότηση ενάντια των κανόνων της ΕΕ, κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού.
Η κυβέρνηση Obama είχε επικρίνει την απόφαση της ΕΕ, λέγοντας ότι η Ένωση μάζευε έσοδα σε μετρητά που θα έπρεπε να έχουν καταλήξει στις ΗΠΑ.
Η παρέμβαση των ΗΠΑ υποβλήθηκε τον Απρίλιο 2017, μια κίνηση στην οποία η Επιτροπή διατύπωσε αντιρρήσεις.
Το δικαστήριο δήλωσε ότι δεν ευσταθούσαν τα επιχειρήματα των ΗΠΑ σχετικά με τις υποτιθέμενες αρνητικές επιπτώσεις της απόφασης της ΕΕ στα φορολογικά έσοδά της, τις διμερείς φορολογικές συμφωνίες με τις χώρες της ΕΕ και τις προσπάθειές της να αναπτύξει κανόνες σχετικά με τις τιμές μεταβίβασης, σύμφωνα με τους κανόνες του ΟΟΣΑ.
"Οι ΗΠΑ δεν απέδειξαν την ύπαρξη άμεσου ενδιαφέροντος για το αποτέλεσμα της υπόθεσης", ανέφεραν οι δικαστές την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017.
Το δικαστήριο απέρριψε επίσης την προσφορά της IBEC Company, αντιπροσωπευτικού οργάνου για εθνικές και πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ιρλανδία, να παρέμβει υπέρ της Apple και της Ιρλανδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης