Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαξίμου: Το μόνο αδιαπραγμάτευτο για τον κ.Μητσοτάκη είναι η περικοπή μισθών

Μαξίμου: Το μόνο αδιαπραγμάτευτο για τον κ.Μητσοτάκη είναι η περικοπή μισθών
Απάντηση του γραφείου του πρωθυπουργού στη δέσμευση του προέδρου της ΝΔ για μείωση της φορολογίας
Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη για την τοποθέτηση του ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτη δέσμευση του η μείωση της φορολογίας σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας εξαπέλυσε το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
"Το μόνο αδιαπραγμάτευτο για τον κ. Μητσοτάκη είναι η περικοπή μισθών, η συντριβή των εργαζομένων, οι μαζικές απολύσεις και η λεηλασία του κοινωνικού κράτους" ανέφερε στη λιτή ανακοίνωση του το Μέγαρο Μαξίμου.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη του λίγες ώρες πριν από το 11ο συνέδριο της ΝΔ υποστήριξε πως "οι φόροι θα μειωθούν και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μου ανεξαρτήτως της αποδοχής του αιτήματός της επόμενης κυβέρνησης να μειωθούν τα πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και αυτό θα γίνει γιατί είναι στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας".
"Η σημερινή υπερφορολόγηση, που αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, όπως οι ίδιοι ομολογούν, έχει μειώσει - πολλές φορές δραματικά - το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων και έχει πλήξει καθοριστικά τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.
Αυτό εξάλλου επισημαίνουν και όλες οι εκθέσεις που αναφέρονται στην πορεία της ελληνικής Οικονομίας.
Αλλά το αντιλαμβάνονται και οι πολίτες στην καθημερινότητα τους.
Θα πρέπει, όμως να επισημάνουμε ότι μικρότεροι φόροι δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη μικρότερα έσοδα για το κράτος.
Υπάρχουν περιπτώσεις που η μείωση των φόρων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων.
Αυτό συνέβη άλλωστε και με τον Φ.Π.Α. στην εστίαση τον οποίο μείωσε η κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν τα έσοδα του κράτους.
Θεωρώ, λοιπόν, ότι αν εμείς παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με μείωση φόρων, μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία, ταχύτερες και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, θα καταλάβουν όλοι ότι η χώρα έχει μια αξιόπιστη και αποφασισμένη κυβέρνηση.
Και εκτιμώ ότι έτσι θα πείσουμε τους δανειστές μας να δεχτούν έναν χαμηλότερο στόχο πρωτογενών πλεονασμάτων και πριν από το 2023.
Αλλά επαναλαμβάνω: οι μειώσεις φόρων για τις οποίες έχουμε δεσμευθεί θα ισχύσουν ανεξαρτήτως της διαπραγμάτευσης για τα πρωτογενή πλεονάσματα" υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης