Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό μιας εβδομάδας ο χρυσός - Άνοδος 0,7%, στα 1.257,10 δολ. ανά ουγγιά

Σε υψηλό μιας εβδομάδας ο χρυσός - Άνοδος 0,7%, στα 1.257,10 δολ. ανά ουγγιά
Σε υψηλό μιας εβδομάδας ανήλθε ο χρυσός, καταγράφοντας άνοδος 0,7%
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (14/12/2017) ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα σε υψηλό μιας εβδομάδας, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) διατήρησε χθες μια μετριοπαθή στάση, παρέχοντας στήριξη στις τιμές του πολύτιμου μετάλλου, παρά την τρίτη αύξηση των επιτοκίων που ανακοίνωσε για το 2017.
Εξάλλου, η νέα αύξηση των επιτοκίων είχε προεξοφληθεί από τις αγορές, με την ανακοίνωσή της να μην προκαλεί καμία έκπληξη στους επενδυτές.
Ιδιαίτερη στήριξη στον χρυσό προσέφερε, όμως, το γεγονός ότι η κεντρική τράπεζα διατήρησε την πρόβλεψή της για τρεις αυξήσεις των επιτοκίων το 2018, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις για τέσσερις αυξήσεις κατά το επόμενο έτος.
Βέβαια, η πολυαναμενόμενη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος των ΗΠΑ ίσως οδηγήσει την κεντρική τράπεζα σε μια αύξηση των προβλέψεών της για την αμερικανική οικονομία και τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός αντιδρά αρνητικά στην αύξηση των επιτοκίων, καθώς ενισχύει το δολάριο, με το πολύτιμο μέταλλο να είθισται να κινείται αντιστρόφως ανάλογα του αμερικανικού νομίσματος.
Το δολάριο δέχεται πιέσεις σήμερα, προσφέροντας περαιτέρω ώθηση στον χρυσό.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με κέρδη 0,7% ή 8,50 δολ., στα 1.257,10 δολ. ανά ουγγιά - το υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Δεκεμβρίου 2017.
Την ίδια ώρα, το δολάριο υποχωρούσε κατά 0,3% έναντι του γιεν, στα 112,2 γιεν, ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι στου αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,1799 δολ., στον απόηχο ορισμένων προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης