Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ΕΚΤ και Fed στο επίκεντρο

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ΕΚΤ και Fed στο επίκεντρο
Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή των αποφάσεων ΕΚΤ και Fed
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (13/12/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένα τα «βλέμματα» στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,24% χαμηλότερα, στις 390,70 μονάδες, μετά από μια νευρική συνεδρίαση, με τους κλάδους να τερματίζουν με μεικτά πρόσημα.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,05%, στις 7.496,51 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 0,44% και έκλεισε στις 13.125,64 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,51% χαμηλότερα, στις 5.399,45 μονάδες.


Η ΕΚΤ δεν αναμένεται να ανακοινώσει αύριο (14/12) κάποια αλλαγή στη νομισματική της πολιτική, ωστόσο οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις νέες προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Από την άλλη, η Fed αναμένεται ευρέως ότι θα ανακοινώσει σήμερα μια νέα αύξηση των επιτοκίων - την τρίτη και τελευταία του 2017.
Σημειώνεται ότι οι πιθανότητες για μια νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης - από το τρέχον εύρος 1 - 1,25% - διαμορφώνονται στο 88%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Ισχυρές πιέσεις δέχτηκε σήμερα ο κλάδος εταιρειών κοινής ωφελείας, κλείνοντας με απώλειες 2,1%.
Η γερμανική Innogy «βούλιαξε» κατά 13,2%, καθώς η εταιρεία αναθεώρησε τους στόχους της για το 2017.
Η πτώση στη μετοχή της πίεσε χαμηλότερα και άλλες γερμανικές εταιρείες κοινής ωφελείας, με την RWE να σημειώνει «βουτιά» 13% και την ΕΟΝ να υποχωρεί κατά 5%.
Την ίδια ώρα, η Inditex, στην οποία ανήκει η αλυσίδα ενδυμάτων Zara, σημείωσε άνοδο 1,7, καθώς ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη έως τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 6%, στα 2,3 δισ. ευρώ.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, αύξηση 3,7% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Οκτώβριο 2017, ενώ η απασχόληση στο νομισματικό μπλοκ ενισχύθηκε κατά 0,4% στο γ’ 3μηνο 2017.
Παράλληλα, η ανεργία στη Βρετανία παρέμεινε σε χαμηλά 42 ετών τον Οκτώβριο, με το ποσοστό να διαμορφώνεται συγκεκριμένα στο 4,3%, ενώ ο ρυθμός αύξησης των μισθών υποχώρησε για έβδομο συνεχόμενο μήνα.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών παραμένουν οι πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία, όπου σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι απευθείας διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες για την ανανέωση του «μεγάλου συνασπισμού» στη Γερμανία.


www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης