Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Θα απαιτεί τη συγκατάθεση γονέων για τους λογαριασμούς ανήλικων στο Facebook

Γαλλία: Θα απαιτεί τη συγκατάθεση γονέων για τους λογαριασμούς ανήλικων στο Facebook
Την έγκριση των γονέων θα απαιτεί η Γαλλία για τους λογαριασμούς ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 
Τη συγκατάθεση των γονέων τους προκειμένου να ανοίξουν λογαριασμούς στο Facebook ή σε οποιοδήποτε άλλο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να έχουν οι ανήλικοι κάτω των 16 ετών, σύμφωνα με το προσχέδιο το προσχέδιο ενός νόμου που παρουσιάστηκε σήμερα στο γαλλική Βουλή.
Η προϋπόθεση αυτή εντάσσεται στο νομοσχέδιο με το οποίο η γαλλική νομοθεσία, θα προσπαθήσει να διαφυλάξει την ιδιωτικότητα των προσωπικών δεδομένων και να βελτιώσει την πρόσβαση στις πληροφορίες που συγκεντρώνουν και αποθηκεύουν οι ιντερνετικοί πάροχοι.
Σε πολλές περιπτώσεις οι πληροφορίες αυτές, που αφορούν την περιήγηση των χρηστών στο διαδίκτυο, πωλούνται σε άλλες εταιρείες.
Η υπουργός Δικαιοσύνης Nicole Belloubet, είπε στους δημοσιογράφους ότι θα επιδιωχθεί να υπάρχει γονική συναίνεση για να χρησιμοποιούν τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης οι ανήλικοι κάτω των 16 ετών.
Το νομοσχέδιο αυτό εγκρίθηκε ήδη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης