Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 2018 θα είναι έτος… τρόμου για το δολάριο, σύμφωνα με κορυφαίους διαχειριστές

Το 2018 θα είναι έτος… τρόμου για το δολάριο, σύμφωνα με κορυφαίους διαχειριστές
Η φορολογική μεταρρύθμιση και η Fed θα δώσουν πρόσκαιρη στήριξη στο δολάριο το 2018
Κατά τη διάρκεια του 2017 το δολάριο δεν βιώνει τις καλύτερες στιγμές του.
Το 2018 θα είναι ακόμη χειρότερο, όπως υποστηρίζουν, μιλώντας στο Bloomberg, κορυφαίοι διαχειριστές κεφαλαίων.
Σύμφωνα με την άποψή τους το δολάριο θα υποχωρήσει έναντι τόσο του ευρώ όσο και του γιέν, καθώς η εκτίμηση για την οικονομική ανάπτυξη εκτός ΗΠΑ κατορθώνει να διαγράψει τη θετική επίδραση που θα έχει η αύξηση επιτοκίων από τη Fed.



«Η καλύτερη ανάπτυξη σε Ευρώπη, αναδυόμενες και εν γένει στην υφήλιο σε σχέση με τις ΗΠΑ το πιθανότερο είναι ότι θα οδηγήσει σε νέο sell off το δολάριο», εκτιμά η Erin Browne, επικεφαλής της μονάδας επενδύσεων στην UBS Asset Management.
Εκτιμά ότι το ευρώ θα φθάσει στα 1,30 δολάρια το 2018, δηλαδή θα εμφανίσει άνοδο 10,7%.



«Οι περισσότεροι με τους οποίους συνομιλούμε μας τονίζουν ότι δεν θα αποτελούσε κάποια εντυπωσιακή έκπληξη εάν το δολάριο έκλεινε το 2018 χαμηλότερα απ’ ότι ήταν σήμερα ιδιαίτερα έναντι του ευρώ», υποστηρίζει από την πλευρά του ο Daniel Katzive, επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων στις αγορές συναλλάγματος για τη Β. Αμερική, στη BNP Paribas
«Το γιέν είναι εξαιρετικά φθηνό.
Όταν υπάρξει αντιστροφή τάσεων θα είναι εντυπωσιακή», εκτιμά ο Alan Ruskin, επικεφαλής της μονάδας επενδύσεων στις αγορές συναλλάγματος για τη Deutsche Bank.



Πάντως οι ειδικοί φροντίζουν να υποστηρίζουν ότι το α’ εξάμηνο του 2018 το δολάριο μπορεί να ακολουθήσει καλή πορεία, βοηθούμενο από τη φορολογική μεταρρύθμιση Trump.
Για το σύνολο, όμως, του 2018 εκτιμούν ότι το δολάριο θα εμφανιστεί αποδυναμωμένο έναντι των 13 από τα 16 κορυφαία νομίσματα της υφηλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης