Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής στη Wall Street - Οριακά κέρδη εν όψει των αποφάσεων Fed

Στάση αναμονής στη Wall Street - Οριακά κέρδη εν όψει των αποφάσεων Fed
Με οριακές μεταβολές άνοιξε η Wall Street, εν όψει των αποφάσεων Fed
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (13/12/2017) η Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) για τα επιτόκια, ενώ εμφανίζονται προβληματισμένοι μετά τη νίκη των Δημοκρατικών στις εκλογές της Αλαμπάμα για τη Γερουσία.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,13%, στις 24.536,80 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,14% και κινείτο στις 2.667,88 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,36% υψηλότερα, στις 6.887,26 μονάδες.


Ο Dow Jones ανήλθε αμέσως σε ενδοσυνεδριακό ρεκόρ, ενώ μαζί με τον S&P 500 βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.
Η μετοχή της Proteostasis Therapeutics κατέγραψε πτώση 4% μετά το άνοιγμα, καθώς ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει 7 εκατ. κοινές της μετοχές, ενώ η Nordic American Tankers σημείωσε «βουτιά» 26%, μία ημέρα αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα πουλήσει 100 εκατ. μετοχές μέσω δημόσιας προσφοράς, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσής της.
Η Fed αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει σήμερα μια νέα αύξηση των επιτοκίων - την τρίτη και τελευταία του 2017.
Σημειώνεται ότι οι πιθανότητες για μια νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης - από το τρέχον εύρος 1 - 1,25% - διαμορφώνονται σχεδόν στο 88%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Όσον αφορά στο 2018, η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές, αλλά η πολυαναμενόμενη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος των ΗΠΑ ίσως οδηγήσει την κεντρική τράπεζα σε μια αύξηση των προβλέψεών της για την αμερικανική οικονομία και τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, υπέστη σημαντική ήττα στην ειδική εκλογική διαδικασία για τη Γερουσία που διεξήχθη στην Πολιτεία της Αλαμπάμα, η οποία αποτελεί και προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων.
Ο Δημοκρατικός Doug Jones κατάφερε να επικρατήσει με 49,5% έναντι 48,8% του Ρεπουμπλικανού Roy Moore, ενός υπερσυντηρητικού πρώην δικαστή, ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση έφηβων κοριτσιών τη δεκαετία του 1970, συμπεριλαμβανομένης τουλάχιστον μίας ανήλικης.
Έτσι, οι Ρεπουμπλικάνοι χάνουν μια ιδιαίτερα κρίσιμη έδρα στη Γερουσία, με την πλειοψηφία τους να καθίσταται οριακή 51-49.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, επιτάχυνση κατέγραψε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2017, έχοντας ανέλθει στο 0,4% σε μηνιαία βάση, από 0,1% τον προηγούμενο μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός και η πορεία του αποτελεί ένα από τα στοιχεία που παρακολουθεί στενά η Fed προκειμένου να καθορίσει τη νομισματική της πολιτική.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, μεικτά πρόσημα εμφανίζουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 7,4 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, αντισταθμίστηκαν από τις σημερινές αυξημένες προβλέψεις του ΟΠΕΚ για την παραγωγή πετρελαίου.
Ο Οργανισμός εκτιμά πως η παραγωγή των χωρών-μη μελών του γκρουπ θα αυξηθεί κατά σχεδόν 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα κατά το 2018, ενώ η αμερικανική παραγωγή θα αυξηθεί κατά 180.000 βαρέλια, σε 1,05 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Περί τις 16:50, το αργό ενισχυόταν κατά 0,1%, στα 57,20 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,2% χαμηλότερα, στα 63,3 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης