Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τα «παιχνίδια» του SPD στη Merkel πριν την έναρξη των συνομιλιών

tags :
Reuters: Τα «παιχνίδια» του SPD στη Merkel πριν την έναρξη των συνομιλιών
Για… κόνξες του SPD στην Angela Merkel πριν την έναρξη των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης κάνει λόγο το Reuters
Στα… παιχνίδια του SPD στην Angela Merkel λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία αναφέρεται το Reuters.
Όπως μεταδίδει, οι Σοσιαλδημοκράτες -στην προσπάθεια τους να ηρεμήσουν τους σκεπτικιστικές του κόμματος- δήλωσαν σήμερα (13/12/2017) ότι θα μπορούσαν να μοιραστούν την εξουσία με τους Συντηρητικούς της Angela Merkel μόνο εάν οι απλοί ψηφοφόροι λάβουν μια δίκαιη συμφωνία.
Η Merkel, η οποία έχει υποστεί μεγάλες απώλειες από την άνοδο της ακροδεξιάς στις εκλογές του Σεπτεμβρίου (2017) και στη συνέχεια από την κατάρρευση των συνομιλιών για τον σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνηση, έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στο SPD για ακόμα μία θητεία (την τέταρτη) στην καγκελαρία και την αποφυγή πρόωρων εκλογών.
Ωστόσο, το κλίμα μεταξύ των δύο κομμάτων είναι τεταμένο και η ίδια η Merkel έχει γίνει εύκολος στόχος κριτικής από τους Σοσιαλδημοκράτες.
«Ένα καθοριστικό θέμα για το SPD είναι η κοινωνική ατζέντα να έχει μεγαλύτερη σημασία στη Γερμανία» δήλωσε στη γερμανική τηλεόραση ο Σοσιαλδημοκράτης, Carsten Schneider και πρόσθεσε «Είμαστε σαφείς: πρέπει να υπάρχει περισσότερη δικαιοσύνη για τους καθημερινούς ήρωες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης