Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Η απόφαση του Trump για την Ιερουσαλήμ δείχνει έλλειψη σεβασμού προς την Παλαιστίνη

Rouhani (Ιράν): Η απόφαση του Trump για την Ιερουσαλήμ δείχνει έλλειψη σεβασμού προς την Παλαιστίνη
Ο πρόεδρος του Ιράν τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν αποτελούν τίμιο διαμεσολαβητή των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Μεσανατολικό ζήτημα
Οξύτατη κριτική απέναντι στις ΗΠΑ άσκησε σήμερα (13/12) ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, τονίζοντας ότι η απόφαση του Donald Trump να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ δείχνει έλλειψη σεβασμού απέναντι στην Παλαιστίνη.
Συγκεκριμένα, ο Rouhani, ο οποίος παρευρέθηκε στην έκτακτη συνάντηση των μουσουλμάνων ηγετών στην Τουρκία δήλωσε ότι μέσω της απόφασής τους, οι ΗΠΑ δείχνουν ότι δε σέβονται τα νόμιμα δικαιώματα του παλαιστινιακού έθνους, ενώ νωρίτερα είχε αναφέρει ότι η Ουάσινγκτον δεν αποτελεί «τίμιο διαμεσολαβητή» των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Μεσανατολικό ζήτημα.
«Η Ουάσινγκτον ήθελε να εξασφαλίσει μονάχα τα σιωνιστικά συμφέροντα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο ιρανός πρόεδρος, αναφορικά με την κίνηση των ΗΠΑ, οι οποίες ουσιαστικά αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Η αντίθεση της Τεχεράνης στο Ισραήλ, με αφρομή το Μεσανατολικό ζήτημα, αποτελεί ένα απο τα βασικά στοιχεία της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979.
Μάλιστα, το Ιράν θεωρεί ότι η Ιερουσαλήμ πρέπει να ανήκει εξ' ολοκλήρου στην Παλαιστίνη, συμπεριλαμβανομένων και των εδαφών που ανήκουν στο Ισραήλ, τα οποία η Τεχεράνη δεν αναγνωρίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης