Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παλαιστίνη: Καλούμε τον ΟΗΕ να τερματίσει την ισραηλινή κατοχή της Ιερουσαλήμ

Παλαιστίνη: Καλούμε τον ΟΗΕ να τερματίσει την ισραηλινή κατοχή της Ιερουσαλήμ
Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Rami Hamdallah, κατέστησε σαφές ότι δε θα υπάρξουν συμβιβασμοί σε ότι αφορά την αραβική ταυτότητα της Ιερουσαλήμ
Έκκληση προς τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ ώστε να τερματιστεί η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών απηύθυνε σήμερα (12/12) ο πρωθυπουργός της Παλιαστίνης, Rami Hamdallah, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν από τη συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου στη Ραμάλα.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο Hamdallah, «καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αναλάβει της ευθύνες του και να πιέσει το Ισραήλ ώστε να τερματίσει την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, συμπεριλαμβανομένης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ».
Σημειώνεται ότι ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός είχε καταδικάσει την περασμένη εβδομάδα την απόφαση του αμερικανού προέδρου Donald Trump να μεταφέρει την πρεσβεία της χώρας στην Ιερουσαλήμ, χαρακτηρίζοντάς την ως «άδικη» και «παραβίαση της διεθνούν νομιμότητας και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».
«Δεν πρόκεται ποτέ να εγκαταλείψουμε την Ιερουσαλήμ, ούτε να θέσουμε σε κίνδυνο την αραβική της ταυτότητα και τους ιερούς τόπους της», τόνισε ο Hamdallah, καλώντας παράλληλα τον Αραβικό Σύνδεσμο και τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργαίας να υπερασπιστεί την πόλη.
Παράλληλα, κάλεσε όλες τις χώρες παγκοσμίως να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης