Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένα κέρδη στη Wall Street, μετά την έκρηξη στη Ν. Υόρκη - Το «βλέμμα» στη Fed

Συγκρατημένα κέρδη στη Wall Street, μετά την έκρηξη στη Ν. Υόρκη - Το «βλέμμα» στη Fed
Με συγκρατημένα κέρδη άνοιξε η Wall Street, μετά την έκρηξη στη Ν. Υόρκη
Με συγκρατημένη άνοδο άνοιξε σήμερα (11/12/2017) η Wall Street, με τα futures να περιορίζουν τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα, στον απόηχο της έκρηξης που σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη και εν μέσω των φόβων ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ενώ τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αυτή την εβδομάδα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,08%, στις 24.348,78 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,10% και κινείτο στις 2.654,02 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,16% υψηλότερα, στις 6.850,75 μονάδες.


Στη Νέα Υόρκη σήμανε σήμερα συναγερμός, μετά από μια έκρηξη που σημειώθηκε στον σταθμό λεωφορείων της Λιμενικής Αρχής στο κεντρικό Μανχάταν, με την Αστυνομία της Νέας Υόρκης να αναφέρει ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέφερε ότι έχουν τραυματιστεί τέσσερις άνθρωποι.
Το «NBC News» μεταδίδει πως το συμβάν αντιμετωπίζεται σαν τρομοκρατική επίθεση.
Σύμφωνα με το «Bloomberg», ο ύποπτος φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο «WPIX» μετέδιδε πως ένας άνδρας που έφερε «ενδεχομένως έναν δεύτερο μηχανισμό» συνελήφθη σε σήραγγα του μετρό.
Η είδηση άσκησε πιέσεις στα futures των αμερικανικών δεικτών, που νωρίτερα σημείωναν σημαντικά κέρδη, εν αναμονή των αποφάσεων της Fed την Τετάρτη (13/12), καθώς οι αναλυτές θεωρούν δεδομένη μια νέα αύξηση των επιτοκίων - την τρίτη και την τελευταία για το 2017.
Οι αμερικανικές μετοχές προέρχονται από μια συνεδρίαση με νέα ιστορικά υψηλά για τους S&P 500 και Dow Jones, στον απόηχο ορισμένων ισχυρών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, δημιουργήθηκαν 228.000 νέες θέσεις στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο 2017, περισσότερες από τις 200.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, ανοδικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, γυρίζοντας σε θετικό έδαφος μετά την έκρηξη στη Νέα Υόρκη.
Ειδικότερα, περί τις 17:00, το αργό ενισχυόταν κατά 0,3%, στα 57,5 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,8% υψηλότερα, στα 63,9 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης