Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (Γερμανός υπ. Δικαιοσύνης): Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στη Γερμανία

Maas (Γερμανός υπ. Δικαιοσύνης): Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στη Γερμανία
Ο γερμανός ΥΠΕΞ ωστόσο δήλωσε στην Bild δήλωσε πως οι αντιδράσεις εναντίον της απόφασης Trump είναι κατανοητές
«Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στη Γερμανία» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Heiko Maas μετά το κάψιμο ισραηλινών σημαιών στο Βερολίνο από διαδηλωτές που αντιδρούσαν στη αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της «ημέρας της οργής».
Η απάντηση της αστυνομίας ήταν η προσαγωγή 10 ανθρώπων που μετείχαν στα γεγονότα, ενώ άσκησε διώξεις για 12 κατηγορίες, μεταξύ αυτών για την πυρπόληση σημαιών του Ισραήλ.
Μετά από αυτό ο γερμανός υπουργός, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Bild τόνισε ότι «οποιαδήποτε μορφή αντισημιτισμού συνιστά επίθεση εναντίον όλων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ο αντισημιτισμός να έχει οποιαδήποτε θέση στην κοινωνία ξανά».
Ο υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel μιλώντας κι αυτός στην Bild δήλωσε πως «ενώ οι αντιδράσεις εναντίον της απόφασης Trump είναι κατανοητές, οι πολίτες δεν έχουν κανένα δικαίωμα ή λόγο να καίνε την ισραηλινή σημαία, να υποδαυλίζουν το μίσος εναντίον των εβραίων ή να θέτουν υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει».
Τόνισε ακόμη ότι όποιος προέβη σε αυτές τις ενέργειες «πήρε θέση όχι μονάχα εναντίον του Ισραήλ αλλά και εναντίον του γερμανικού Συντάγματος και η Γερμανία δεν θα το ανεχθεί αυτό».
Ο γερμανός ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι «η Γερμανία επιτρέπει μονάχα τη διεξαγωγή ειρηνικών διαμαρτυριών και δεν θα αφήσει οποιαδήποτε διένεξη, όπου οι άνθρωποι είναι προετοιμασμένοι να κάνουν χρήση βίας, να μεταφερθεί στο γερμανικό έδαφος από άλλες χώρες και να εκτυλιχτεί εκεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης