Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Laurent Wauquiez είναι ο νέος ισχυρός άνδρας της γαλλικής κεντροδεξιάς

tags :
Ο Laurent Wauquiez είναι ο νέος ισχυρός άνδρας της γαλλικής κεντροδεξιάς
Εξελέγη στην προεδρία του κεντροδεξιού κόμματος «Ρεπουμπλικάνοι» από τον πρώτο γύρο
O 42χρονος περιφερειάρχης της περιοχής , Auvergne-Rhône-Alpes, Laurent Wauquiez, είναι ο νέος ισχυρός άνδρας της γαλλικής κεντροδεξιάς.
Εξελέγη στην προεδρία του κεντροδεξιού κόμματος «Ρεπουμπλικάνοι» από τον πρώτο γύρο, καθώς έλαβε το 74,6% των ψήφων στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία, ακολουθούμενος από την Florence Portelli (16.11%) και τον Maet de Calan (9,25%).
Πάντως οι κομματικοί ιθύνοντες  ανέμεναν μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία από εκείνη των 99.597 ψηφοφόρων, που έλαβαν μέρος σήμερα (10/12).
Πρόκειται για ένα ποσοστό, που είναι πολύ χαμηλότερο από τους 176 608 ψηφοφόρους του συνεδρίου του 2012 ή τους 155 851 συμμετέχοντες στις εκλογές του 2014 και πριν το UMP μετονομαστεί σε κόμμα των Ρεπουμπλικάνων υπό τον πρώην πρόεδρο Nicola Sarkozy.
«Απόψε, η Δεξιά επιστρέφει» είπε στους συγκεντρωμένους οπαδούς του.
«Η Γαλλία χρειάζεται τη Δεξιά, επειδή ο πρόεδρος Macron είναι παθητικός ενάντια στο έγκλημα  και όχι αρκετά σθεναρός ενάντια στο ριζοσπαστικό Ισλάμ», δήλωσε ο Wauquiez, ο οποίος θέλει να μετακινήσει τοιυς Ρεπουμπλικάνους πιο δεξιά στο πόλιτικό φάσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης