Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (ΝΔ): Η κυβέρνηση δεν προστατεύει καμία κατοικία - Καλοδεχούμενη μια συμφωνία για το χρέος

Γεωργιάδης (ΝΔ): Η κυβέρνηση δεν προστατεύει καμία κατοικία - Καλοδεχούμενη μια συμφωνία για το χρέος
"Μακάρι να καταφέρει η Ελλάδα να πάρει μια συμφωνία για το χρέος όσο γρηγορότερα γίνεται", σημειώνει ο Αδ. Γεωργιάδης
«Η κυβέρνηση δεν προστατεύει καμία κατοικία, γιατί για να προστατεύσει πρέπει να θεσμοθετήσει νόμο», τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Εφόσον από 01/01/2018 απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί και στην πρώτη κατοικία, δεν προστατεύεται καμία κατοικία στην Ελλάδα», αναφέρει και ξεκαθαρίζει ως προς τη δήλωση του κ. Κύρτσου ότι «η ΝΔ δεν είναι επί της αρχής κατά των πλειστηριασμών».
Υπενθυμίζει ότι «η ΝΔ ως κυβέρνηση είχε θεσμοθετήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας έως 200.000 ευρώ αντικειμενική αξία», εξηγώντας ότι αυτό το είχε κάνει γιατί «από τη μία είναι η ανάγκη να στηριχθεί το τραπεζικό σύστημα, από την άλλη όμως είναι ανάγκη να προστατευτεί ο δανειολήπτης και η αγορά μέσα στην περίοδο της έντονης κρίσης.
Άρα, πρέπει να σταθμίσεις και τα δύο».
Κατά τον ίδιο, «αυτό που θα καταγραφεί στην ιστορία, πάντως, είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση που κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, είναι η κυβέρνηση της Αριστεράς».
Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, σημειώνει πως «είναι καλοδεχούμενη μια συμφωνία για το χρέος.
 Προσπαθούμε να την πετύχουμε από το 2012 με τον κ. Τσίπρα απέναντι να μας βρίζει.
Μακάρι να καταφέρει η Ελλάδα να πάρει μια συμφωνία για το χρέος όσο γρηγορότερα γίνεται.
Θα χαρούμε περισσότερο από όλους τους άλλους».
Ακόμη, σημειώνει ότι «υπό τις ευνοϊκότερες συγκυρίες της τελευταίας δεκαετίας, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να ξεκολλήσει.
 Και για αυτό ευθύνεται ο Αλέξης Τσίπρας».
Για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης σημειώνει ότι δεν τον βρίσκει σύμφωνο «το να αποδεχόμαστε ό,τι μας ζητούν οι ξένοι χωρίς να έχουμε τη δική μας ατζέντα ως ελληνική κυβέρνηση» και προσθέτει ότι  «οι ξένοι κατάλαβαν ότι ο κ. Τσίπρας θέλει τόσο πολύ να μείνει στην εξουσία που είναι ικανός να ψηφίσει τα πάντα, και του ζήτησαν όσα δεν είχαν ονειρευτεί να ζητήσουν από κάποια άλλη κυβέρνηση.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Είναι δε πολιτικά χυδαίο ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εξελέγη με τη σημαία του αντιμνημονίου, δηλώνοντας στον ελληνικό λαό ότι θέλει μια εντολή για να διαπραγματευτεί σκληρά, να υμνείται τώρα από τους ξένους για το πώς τα υπογράφει όλα αμέσως».
Σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να «αποκλείσει» από κάθε υπουργικό και πολιτειακό αξίωμα την Ντόρα Μπακογιάννη, απαντά ότι  «ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα στην πολιτική ζωή ότι μπαίνουν κάποιες συγκεκριμένες αρχές να μην προέρχονται από την ίδια οικογένεια, πρόσωπα στην κυβέρνηση».
Ο κ. Γεωργιάδης τονίζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποφάσισε να αποκλείσει την κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
Ίσα - ίσα που ξεκαθάρισε πόσο εκτιμά την πολιτική της αξία.
Αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα στην πολιτική ζωή ότι μπαίνουν κάποιες συγκεκριμένες αρχές να μην προέρχονται από την ίδια οικογένεια πρόσωπα στην κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα κάνει μία νέα αρχή και σε αυτό το θέμα.
 Αντιθέτως, οι σχέσεις με την Ντόρα Μπακογιάννη είναι εξαιρετικές και η εκτίμηση όλων μας προς το πρόσωπό της είναι απεριόριστη».
Αναφορικά στην επίσκεψη Erdogan στην Ελλάδα, αφού σημειώνει ότι δεν έχει καταλάβει ποια ήταν η σκοπιμότητα της προσκλήσεως του Προέδρου της Τουρκίας αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, εκτιμά ότι «το ταξίδι σχεδιάστηκε εντελώς πρόχειρα» και πως «όσοι το σχεδίασαν έχουν ήδη μετανιώσει».
Τέλος, αναφορικά με το νόμο για τις απεργίες ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι «είναι υπέρ του νόμου 50%+1 για την κήρυξη της απεργίας», υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «ήμουν πάντα υπέρ, και κακώς η δική μας κυβέρνηση δεν το έφερε κατά το παρελθόν.
Δεν το έφερε, όμως, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι αυτοί που σήμερα θα το ψηφίσουν, τότε φώναζαν, έσπαζαν, έκλειναν τους δρόμους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης