Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Vucic (πρόεδρος Σερβίας): Ιδιαίτερα σημαντική η σύνοδος του Βελιγραδίου για τα ενεργειακά

Vucic (πρόεδρος Σερβίας): Ιδιαίτερα σημαντική η σύνοδος του Βελιγραδίου για τα ενεργειακά
Ο Σέρβος πρόεδρος ευχαρίστησε τους τρεις πρωθυπουργούς για τη στήριξη που παρέχουν στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας
Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Σερβίας  Aleksandar Vucic τη σημερινή (9/12/2017) τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας, στο Βελιγράδι, σημειώνοντας ότι «όλα όσα κάναμε από κοινού σήμερα θα ωφελήσουν τους λαούς των χωρών μας».
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε στο προεδρικό μέγαρο της Σερβίας με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, της Βουλγαρίας Boyko Borisov και της Ρουμανίας Mihai Tudose, ο Vucic τόνισε πως «συζητήσαμε κοινά πρότζεκτ που θα διασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις χώρες μας και την περιοχή» και αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας στην περιοχή μας.
Ο Vucic έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρότζεκτ κατασκευής του κάθετου αγωγού που θα συνδέει τον ΤΑΡ με τη Βουλγαρία και στη συνέχεια θα επεκτείνεται προς τη Σερβία λέγοντας πως είναι μείζονος σημασίας το πρότζεκτ αυτό  «γιατί επιτρέπει σε περισσότερους αγωγούς να περνούν από την περιοχή μας και διασφαλίζεται η ενεργειακή μας ανεξαρτησία», ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία του εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου της περιοχής.
Ο Σέρβος πρόεδρος ευχαρίστησε τους τρεις πρωθυπουργούς για τη στήριξη που παρέχουν στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.
Στην ενσωμάτωση της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε στην κοινή συνέντευξη Τύπου και ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Mihai Tudose υπογραμμίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς.
«Η οικογένεια της Ευρώπης θα γίνει πιο πλούσια με την ένταξη της Σερβίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος πρωθυπουργός.
Στην τετραμερή σύνοδο συζητήθηκαν και ζητήματα που αφορούν τις χώρες της περιοχής σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, όπως είπε ο Tudose ο οποίος και ανακοίνωσε πως η επόμενη σύνοδος θα γίνει στις αρχές του  Μαρτίου 2018, στο Βουκουρέστι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης