Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan και Macron θα μεσολαβήσουν για να ανακαλέσει ο Trump την απόφαση για την Ιερουσαλήμ

Erdogan και Macron θα μεσολαβήσουν για να ανακαλέσει ο Trump την απόφαση για την Ιερουσαλήμ
Ο Tούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το ίδιο θέμα και με τους προέδρους του Καζακστάν, του Λιβάνου και του Αζερμπαϊτζάν
Ρόλο διαμεσολαβητή αναλαμβάνουν από κοινού οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Γαλλίας, σε μια προσπάθεια να πείσουν τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Μια απόφαση που έχει προκαλέσει ένταση στη Μέση <ανατολή και ανησυχία στον αραβικό κόσμο.
Tayyip Erdogan και Em. Macron είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συμφώνησαν ότι η ενέργεια των ΗΠΑ προκαλεί ανησυχίες αλλά και κινδύνους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, Τουρκία και Γαλλία θα καταβάλουν κοινή προσπάθεια για να αναθεωρήσει η Ουάσινγκτον την απόφασή της.
Ο πρόεδρος Erdogan είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το ίδιο θέμα και με τους ομολόγους του, του Καζακστάν, του Λιβάνου και του Αζερμπαϊτζάν ενώ την Τετάρτη (6/12) συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, για την επόμενη εβδομάδα.
Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ ανησυχεί τους συμμάχους των ΗΠΑ στη Δύση. Την Παρασκευή (8/12) στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Βρετανία και Σουηδία κάλεσαν την Ουάσινγκτον να παρουσιάσει λεπτομερείς προτάσεις για μια διευθέτηση του Μεσανατολικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης