Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Ευρώπη, Brexit, προσφυγικό και εργασία οι προκλήσεις του 2018 για τη Γερμανία

Deutsche Welle: Ευρώπη, Brexit, προσφυγικό και εργασία οι προκλήσεις του 2018 για τη Γερμανία
Και μέσα σε όλα αυτά η καγκελάριος Merkel πρέπει να σχηματίσει το συντομότερο κυβέρνηση συνεργασίας 
Με πολλά ανοικτά μέτωπα βρίσκει το 2018 τη Γερμανία η οποία θα πρέπει σύντομα να καταλήξει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ζητήματα όπως το μέλλον της Ευρώπης, το Brexit, το προσφυγικό, η εργασία, το συνταξιοδοτικό και η παιδεία.
«Θα πρέπει να είμαστε δεκτικοί σε νέες ευκαιρίες και καινοτομίες», δηλώνει η καγκελάριος A. Merkel σύμφωνα με την Deutsche Welle.
«Αποστολή της νέας κυβέρνησης είναι να διαμορφώσει με τόλμη το μέλλον», τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος του SPD martin Schulz. Ποιες όμως είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή;
Προτεραιότητα αποτελεί σίγουρα η ΕΕ.
Έχουν περάσει μήνες από την ομιλία του Em. Macron στην Σορβόννη με τις προτάσεις του γάλλου προέδρου για το μέλλον της Ένωσης και τις μεταρρυθμίσεις που θεωρεί απαραίτητες. Η γερμανική απάντηση ωστόσο καθυστερεί. Για παράδειγμα το Βερολίνο δεν έχει πάρει επίσημα θέση στην πρόταση Macron για ένα μόνιμο υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης ή για τη δημιουργία ευρωπαϊκών ενόπλων δυνάμεων. Παρατηρητές ανησυχούν ότι χωρίς μια κοινή γαλλογερμανική μεταρρυθμιστική στρατηγική το πολιτικό βάρος της ΕΕ μειώνεται απέναντι σε Κίνα, Ρωσία και ΗΠΑ.
Η πίεση στην ΕΕ αυξάνεται και λόγω του Brexit. Στα τέλη Μαρτίου 2019, η Βρετανία προτίθεται να εγκαταλείψει την ΕΕ. Ακόμα όμως κι αν η επικύρωση της απαραίτητης συμφωνίας προχωρήσει εντός χρονοδιαγράμματος, για την ολοκλήρωση θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε μήνες. Κατά συνέπεια η συμφωνία για το Brexit θα πρέπει να έχει υπογραφεί το αργότερο τον Οκτώβριο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης