Έκτακτα μέτρα στην Αθήνα για τον Erdogan – Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου

Έκτακτα μέτρα στην Αθήνα για τον Erdogan – Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τα σημεία που θα περνάει ο Τούρκος πρόεδρος
Έκτακτα μέτρα ισχύουν από νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο και στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο Ελεύθεριος Βενιζέλος στις 10:30 το πρωί και αφού καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Λόγω της διαδρομής Erdogan θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανάλογα με το πώς θα κινείται ο πρόεδρος της Τουρκίας αλλά και έκτακτα μέτρα, όπως η απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης οχημάτων.
Λόγω των έκτακτων μέτρων ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα μείνει κλειστός καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ κλειστοί θα μείνουν σταδιακά και οι σταθμοί Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Ακρόπολη και Συγγρού – Φιξ.
Εν τω μεταξύ, δρακόντεια είναι και τα μέτρα ασφαλείας, καθώς εκτιμάται ότι τουλάχιστον 3.000 αστυνομικοί αλλά και ελεύθεροι σκοπευτές, ελικόπτερα της αστυνομίας έχουν κινητοποιηθεί για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου.
Σημειώνεται ότι για λόγους δημόσιας ασφάλειας, δεν επιτρέπεται άθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και την 12:00 ώρα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2017 στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των ΑΘηνών.


Το πρόγραμμα της επίσκεψης Erdogan

Ο κ. Ερντογάν θα φτάσει στην Ελλάδα στις 10.30 το πρωί, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και το πρόγραμμα του έχει ως εξής:
Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017
10:30
'Αφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος.
Υποδοχή από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Κοτζιά, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Ανεπίσημη τελετή υποδοχής.
11:30
Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη».
11:45
'Αφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο.
Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και τη σύζυγό του κα Βλασία Παυλοπούλου.
Επίσημη τελετή υποδοχής.
Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων.
Επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.
Παρουσίαση των δύο Αντιπροσωπειών.
12:00
Κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων.
12:40
Διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών.
13:30
'Αφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Μέγαρο Μαξίμου. Υποδοχή από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα.
Ιδιαίτερη συνάντηση.
14:50
Δηλώσεις στον Τύπο.
16:30
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρχηγό της Μείζονος Αντιπολίτευσης.
19:25
'Αφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του στο Προεδρικό Μέγαρο.
Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και τη σύζυγό του κα Βλασία Παυλοπούλου.
Υπογραφή Βιβλίου Επισκεπτών από τον ξένο επίσημο και τη σύζυγό του.
19:30
Επίσημο δείπνο.
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017
11:15
'Αφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».
Υποδοχή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.
12:10
Αφιξη στην Κομοτηνή. Επίσκεψη στο «Kirmahalle Cammi» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ.Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
13:30-15:00
Γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».
16:00
Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ.Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση.


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS