Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, με το «βλέμμα» σε macro - Νέες τεχνολογικές πιέσεις

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, με το «βλέμμα» σε macro - Νέες τεχνολογικές πιέσεις
Με απώλειες άνοιξε η Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ
(upd) Με οριακές μεταβολές και συνεχείς εναλλαγές προσήμων άνοιξε σήμερα (06/12/2017) η Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν ορισμένα οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ, ενώ ένα νέο sell-off στον τεχνολογικό τομέα ασκεί πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,01%, στις 24.177,21 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,08% και κινείτο στις 2.627,48 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,13% χαμηλότερα, στις 6.753,29 μονάδες.


Οι επενδυτές αναμένουν ορισμένα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης μιας έκθεσης για την παραγωγικότητα, ενώ την Παρασκευή (08/12) αναμένεται να δημοσιευθεί η έκθεση για τις καταστάσεις μισθοδοσίας του Νοεμβρίου.
Νωρίτερα σήμερα, έκθεση του ADP έδειξε ότι ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ προέβη στη δημιουργία 190.000 νέων θέσεων εργασίας τον Νοέμβριο του 2017, επίπεδο πολύ χαμηλότερο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 185.000 θέσεις.
Μεταξύ των μετοχών που ενισχύονται περισσότερο είναι εκείνη της DaVita Group, που καταγράφει κέρδη 10%, στον απόηχο της είδησης για εξαγορά της από την UnitedHealth Group, έναντι περίπου 4,9 δισ. δολ. σε μετρητά.
Την ίδια ώρα, ανησυχίες στους επενδυτές προκαλεί η επικείμενη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Σε διάγγελμα που θα απευθύνει σήμερα το βράδυ, ο Trump θα ανακοινώσει την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας έτσι την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, μια αμφιλεγόμενη κίνηση που έχει ήδη πυροδοτήσει αντιδράσεις από την Τουρκία και αλλού.
Οι επενδυτές έχουν επίσης στραμμένη την προσοχή τους στην Ουάσιγκτον, καθώς αναμένουν νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για την πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση.
Σημειώνεται ότι μετά την ψήφιση από τη Γερουσία της εκδοχής της για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, Γερουσία και Βουλή πρέπει να συνάψουν ένα κοινό νομοσχέδιο, το οποίο στη συνέχεια θα παραδοθεί στον Trump.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, πτωτικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, δεχόμενες πιέσεις από την αύξηση στα αποθέματα παραγώγων πετρελαίου στις ΗΠΑ, γεγονός που εκλαμβάνεται από την αγορά ως σημάδι μειωμένης ζήτησης.
Ειδικότερα, περί τις 17:00, το Brent υποχωρούσε κατά 1,4%, στα 62 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό κινείτο κατά 1,6% χαμηλότερα, στα 56,7 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης