Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

Τα ρίσκα που συνδέονται με την Ελλάδα περιορίζουν τις εκτιμήσεις για τις μετοχές των 2 Διυλιστηρίων

tags :
Τα ρίσκα που συνδέονται με την Ελλάδα περιορίζουν τις εκτιμήσεις για τις μετοχές των 2 Διυλιστηρίων
Τις τοποθετούν στο κάτω άκρο της καθαρής τρέχουσας αξίας που υπολογίζουν 

Τα ρίσκα που συνδέονται με την Ελλάδα περιορίζουν τις εκτιμήσεις για τις μετοχές των 2 Διυλιστηρίων


ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Παραμένουν στις κορυφαίες επιλογές των αναλυτών της UBS από τον ευρωπαϊκό ενεργειακό κλάδο. Δίνουν σύσταση “ΑΓΟΡΑ” τόσο για τη Motor Oil, με τιμή-στόχο στα 22,00 ευρώ, όσο και για τα ΕΛΠΕ στα 8,50 ευρώ.

'Οπως σημειώνουν οι τιμές-στόχοι για τα δυο ελληνικά διυλιστήρια βρίσκονται στο κάτω άκρο της καθαρής τρέχουσας αξίας που υπολογίζουν λόγω των ρίσκων που συνδέονται με την Ελλάδα.Ο οίκος εκτιμά τα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Motor Oil να αυξάνονται στα 331 εκατ. ευρώ στη χρήση 2017, ενώ για τα ΕΛΠΕ εκτιμά ότι θα ανέλθουν στα 419 εκατ. ευρώ. 

ΜΟΗ: Στις 11/12 κόβει το δικαίωμα στη διανομή των 0,3000 ευρώ (μεικτά) ανά μετοχή.

EΛΠΕ + ΜΟΗ by Alpha Finance: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των ΕΛΠΕ και Motor Oil, είχε επισημάνει προ ημερών η Alpha Finance σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τιμή-στόχο στα 8,45 ευρώ για την πρώτη, στα 21,90 ευρώ για τη δεύτερη και συστάσεις “ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ”.

Οσον αγορά στη Motor Oil, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα αναπροσαρμοσμένα EBITDA και καθαρά κέρδη υπερέβησαν τις εκτιμήσεις κατά 11–20% λόγω καλύτερων περιθωρίων διύλισης. 

Σχολιάζοντας το Q3 των ΕΛΠΕ επισημαίνει ότι το ενδιάμεσο μέρισμα ήταν θετική έκπληξη, ενώ αναμένεται συνολικό μέρισμα ύψους 0,45 ευρώ ανά μετοχή. Σε σχέση με τα περιθώρια διύλισης, η Alpha Finance επισημαίνει ότι έχουν επιδεινωθεί το τέταρτο τρίμηνο, ιδίως σε ευρώ δεδομένης της ενίσχυσης του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου στο διάστημα αυτό. ΕΛΠΕ-μέτοχοι: POIH INVESTMENTS LTD 45,47% ΤΑΙΠΕΔ 35,477% 

MOH by Credit Suisse: Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 26,50 από 23,50 ευρώ έχουν δώσει οι αναλυτές της Credit Suisse μετά τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.   Mέτοχοι: MOTOR OIL HOLDINGS LTD 41,528% DOSON INVESTMENTS COMPANY 8,78%

http://www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης