Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Τζανακόπουλου σε Μαρινάκη, ΝΔ - Ρεσιτάλ παραπληροφόρησης και προπαγάνδας

Επίθεση Τζανακόπουλου σε Μαρινάκη, ΝΔ - Ρεσιτάλ παραπληροφόρησης και προπαγάνδας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ρεσιτάλ προπαγάνδας για τα όσα προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές
Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στο εκδοτικό συγκρότημα του Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο χαρακτήρισε υπόδικο, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ρεσιτάλ προπαγάνδας για τα όσα προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές.
«Επικρατεί αναταραχή και πανικός σε επιχειρηματικούς κύκλους, οι οποίοι επηρεάζουν ακόμα και τη ΝΔ»,  τόνισε και πρόσθεσε πως το δυστύχημα είναι ότι η ΝΔ ακολουθεί τα ψευδή δημοσιεύματα και πολιτεύεται χωρίς αρχές.
Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να πλειστηριαστεί καμία πρώτη λαϊκή κατοικία.
Κάνενα υπερχρεωμένο νοικοκυριό δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, τόνισε.
«Υπενθυμίzουμε τόσο στο εκδοτικό συγκρότημα του υποδίκου όσο και στη ΝΔ:
Mε βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο η α’ κατοικία των υπερχρεωμένων λαικών νοικοκυριών, δλδ για οφειλές μέχρι 200.000 και για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000, προστατεύεται πλήρως.
Από αυτή τη ρύθμιση:
- Kαλύπτεται κάτι παραπάνω από το 70% του συνόλου των ακινήτων α' κατοικίας.
- Δίνεται δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών.
- Για τους εμπόρους έχει νομοθετηθεί και υλοποιείται ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 20.000 ευρώ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι μεγαλοοφειλέτες που έπαιρναν αφειδώς δάνεια που δεν αποπληρώνουν αλλά φυγαδεύουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.
Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πρόκειται να τους προστατεύσει αλλά θα επισπεύσει και τις διαδικασίες για την αποπληρωμή των χρεών τους», υπογράμμισε.
«Η Ελλάδα οδεύει με ασφάλεια στην έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. Έχουμε γυρίσει οριστικά σελίδα.
Περνάμε στην τελική φάση ολοκλήρωσης της γ' αξιολόγησης εντός του Ιανουαρίου», τόνισε ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.
Όσον αφορά τη συμφωνία με τους θεσμούς για τη ΔΕΗ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι διατηρεί τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της και παραμένει βασικός πυλώνας της αγοράς ενέργειας.
Το νέο θεσμικό περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με το κοινοτικό δίκαιο και τον στρατηγικό σχεδιασμό της Επιχείρησης.
Η παραγωγική βάση της ΔΕΗ μένει ανέπαφη με μοναδική εξαίρεση ένα τμήμα των λιγνιτικών μονάδων
-Η παρούσα συμφωνία δεν αφορά πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων τις οποίες μπορεί να εκμεταλλευθεί επενδύοντας παράλληλα σε ΑΠΕ, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.
Όσον αφορά τα ζητήματα που αφορούν το υπουργείο Παιδείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, ούτε αύξηση του εργασιακού χρόνου.
Όσον αφορά τις συζητήσεις για το χρέος, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι τεχνική συζήτηση γίνεται διαρκώς, ενώ το μεταμνημονιακό πλαίσιο θα συζητηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της γ΄αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης