Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εμπόδια στον «μεγάλο συνασπισμό» - Τον Soeder προτείνει το CSU για πρωθυπουργό της Βαυαρίας

Νέα εμπόδια στον «μεγάλο συνασπισμό» - Τον Soeder προτείνει το CSU για πρωθυπουργό της Βαυαρίας
O Soeder είναι σφοδρός επικριτής της μεταναστευτικής πολιτικής της Merkel

Tον υπουργό Οικονομικών Marcus Soeder προτείνουν οι βουλευτές της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) για τη θέση του πρωθυπουργού στη Βαυαρία, εν όψει των περιφερειακών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν το 2018.
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους από το Μόναχο ότι οι βουλευτές του κόμματος συμφώνησαν ομόφωνα στην υποψηφιότητα του Soeder, σφοδρού επικριτή της μεταναστευτικής πολιτικής της Merkel, για την πρωθυπουργία της Βαυαρίας, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο Soeder από την πλευρά του επεσήμανε ότι χαιρετίζει την απόφαση του απερχόμενου Horst Seehofer, να παραμείνει στην προεδρία του CSU, κάτι που θα συμβάλει στην επίλυση του πολιτικού αδιεξόδου στο Βερολίνο.
Νωρίτερα,  ανώτερο στέλεχος του CSU, ο Marcus Ferber, είχε δηλώσει ότι ο Seehofer δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία της Βαυαρίας, αν και επιθυμεί να παραμείνει επικεφαλής του CSU εξαιτίας της «δύσκολης κατάστασης» στο Βερολίνο.
Η επιλογή του Soeder, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ίσως έχει επιπτώσεις στις προσπάθειες σχηματισμού μιας σταθερής ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τη συμμετοχή των Σοσιαλδημοκρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης