Πολιτική

Μητσοτάκης: Χρέος μου να αποκτήσει η πολιτεία ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία

Μητσοτάκης: Χρέος μου να αποκτήσει η πολιτεία ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία
Yπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούν  να γίνουν, κυρίως σε σχέση με τα ουσιαστικά εφόδια που πρέπει να έχουν τα άτομα με αναπηρία στη χώρα μας, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης

«Είναι για μένα  - εκτός από πολιτικό - και προσωπικό χρέος να αποκτήσει η ελληνική πολιτεία ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την Παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία.
Ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του ανέφερε ότι έχει ζήσει από τα παιδικά του χρόνια « τι σημαίνει να αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος κινητικά προβλήματα.
Το έζησα βλέποντας τη μητέρα μου να παλεύει σε όλη τη ζωή της με αυτές τις σωματικές δυσκολίες.   
Είναι για μένα συνεπώς - εκτός από πολιτικό - και προσωπικό χρέος να αποκτήσει η ελληνική πολιτεία ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία.
Να έχει ο κάθε συνάνθρωπός μας τη δυνατότητα να ζει αξιοπρεπώς, να μπορεί να μετακινείται, να εργάζεται, να σπουδάζει, να συμμετέχει ισότιμα σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής».
Υπογράμμισε δε, πως  «παρά τα βήματα που έχουν γίνει τις τελευταίες 10ετίες, κυρίως σε επίπεδο υποδομών και ευαισθητοποίησης, υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούν και είναι αναγκαίο να γίνουν, κυρίως σε σχέση με τα ουσιαστικά εφόδια που πρέπει να έχουν τα άτομα με αναπηρία στη χώρα μας για να μπορούν να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται και αξίζουν».
 «Δεσμεύομαι να τα κάνουμε πράξη», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης