Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Θέλουμε μια Τουρκία με ευρωπαϊκή προοπτική - Προϋπόθεση ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου

Παυλόπουλος: Θέλουμε μια Τουρκία με ευρωπαϊκή προοπτική - Προϋπόθεση ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου
Επίτιμος Δημότης του Δήμου Εμμανουήλ Παππά ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος
«Θέλουμε μια Τουρκία δημοκρατική, θέλουμε μια Τουρκία ευημερούσα, η οποία να έχει ευρωπαϊκή προοπτική.
Αλλά για να γίνει αυτό πράξη, προϋποθέτει, από την πλευρά της Τουρκίας, πλήρη, ειλικρινή και έμπρακτη απόδειξη του σεβασμού του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο σύνολό τους», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος στην αντιφώνησή του κατά την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, μεταξύ άλλων ανέφερε πως αν δεν υπάρχει «ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και στις Διεθνείς Συνθήκες, πρωτίστως δε στην Συνθήκη της Λωζάνης και στο Δίκαιο της Θάλασσας -κατά την Σύμβαση του Montego Bay του 1982, που ισχύει ακόμη και έναντι εκείνων οι οποίοι δεν την έχουν επικυρώσει ως σύνολο γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου- τότε δεν είναι δυνατό να χτισθεί πραγματική φιλία.
Εμείς το εννοούμε αυτό και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ζήσουμε ως φίλοι και καλοί γείτονες».
Ακόμη, τόνισε ότι  «στηρίζουμε και την ευρωπαϊκή προοπτική της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», αλλά «η ευόδωση αυτής της προοπτικής δεν συμβιβάζεται με ονόματα που όχι μόνο παραχαράσσουν ασυστόλως την Ιστορία αλλά και αποπνέουν τάσεις αλυτρωτισμού».
Διότι, πρόσθεσε,  «το ευρωπαϊκό δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο αντιτίθενται ρητώς στην αμφισβήτηση του status quo των συνόρων.
Όσο λοιπόν η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας εμμένει στην διεκδίκηση ενός τέτοιου ονόματος, η ίδια υπονομεύει την ευρωπαϊκή της προοπτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης