Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΛΑΕ: Δέκα από τα 113 αντικοινωνικά προαπαιτούμενα θα οδηγήσουν τα ΑμεΑ σε κοινωνική «ευθανασία»

ΛΑΕ: Δέκα από τα 113 αντικοινωνικά προαπαιτούμενα θα οδηγήσουν τα ΑμεΑ σε κοινωνική «ευθανασία»
Τι αναφέρει η ΛΑΕ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία 
"Στηρίζουμε τον αγώνα των ΑμεΑ για να μην οδηγηθούν σε κοινωνική γενοκτονία από τους δανειστές και τις πολιτικές δυνάμεις", αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με αναπηρία.
Υπογραμμίζει δε, πως «ανάμεσα στα 113 αντικοινωνικά προαπαιτούμενα, που η κυβέρνηση στα πλαίσια της 3ης και 4ης μνημονιακής αξιολόγησης έχει συμφωνήσει με τους δανειστές να εφαρμόσει από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι τον Ιούλη του 2018, υπάρχουν δέκα από αυτά, που αφορούν σε απάνθρωπες περικοπές στις πολιτικές κοινωνικής προστασίας, οι οποίες θα οδηγήσουν τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους σε κοινωνική «ευθανασία»».
Ειδικότερα, η ΛΑΕ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ΑμεΑ, σήμερα 3 Δεκεμβρίου, επισημαίνει ότι 7 χρόνια συνεχιζόμενης μνημονιακής πολιτικής, από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχουν οδηγήσει, αφ' ενός στην αποσάθρωση των υπηρεσιών υγείας και σε δυσθεώρητες περικοπές στην χρηματοδότηση δομών ημερήσιας και κλειστής φροντίδας, αφ' ετέρου τα ΑμεΑ στην εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
 «Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους βιώνουν καθημερινά τον δικό τους Γολγοθά από τις ασκούμενες αντικοινωνικές μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες τους στερούν κεκτημένα δικαιώματα που αποκτήθηκαν με τους αγώνες του αναπηρικού κινήματος.
Ανάμεσα στα 113 αντικοινωνικά προαπαιτούμενα, που η κυβέρνηση στα πλαίσια της 3ης και 4ης μνημονιακής αξιολόγησης έχει συμφωνήσει με τους δανειστές να εφαρμόσει από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι τον Ιούλη του 2018, υπάρχουν δέκα από αυτά, που αφορούν σε απάνθρωπες περικοπές στις πολιτικές κοινωνικής προστασίας, οι οποίες θα οδηγήσουν τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους σε κοινωνική «ευθανασία».
Συγκεκριμένα, περιλαμβάνουν επαναξιολόγηση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας όλων των ΑμεΑ για τη διαπίστωση της «λειτουργικότητάς» τους και κυρίως περικοπές προνοιακών επιδομάτων, αναπηρικών συντάξεων και άλλων κοινωνικών, υγειονομικών και προνοιακών παροχών καθώς και περιορισμό των δικαιούχων.
Με τα μέτρα αυτά τα ΑμεΑ θα οδηγηθούν σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση με μόνο στόχο την μείωση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών για την εξυπηρέτηση ενός αβίωτου, επαχθούς και άδικου δημοσίου χρέους».
Η ΛΑΕ αναφέρει πως «οι όποιες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι δεν θα θιγούν τα αναπηρικά επιδόματα, δεν μας καθησυχάζουν, αφ' ενός γιατί έχει υπογράψει και αναλάβει αντίστοιχες δεσμεύσεις με το 3ο μνημόνιο, αφ' ετέρου επειδή δεν θέλει να προτείνει εναλλακτική λύση απέναντι στη χρηματοδότηση των δανειστών και τα συνεπακόλουθα μνημόνια λιτότητας».
Η ΛΑΕ, όπως σημειώνει,  στηρίζει τους αγώνες των ΑμεΑ και των οικογενειών τους και παλεύει δίπλα στο αναπηρικό κίνημα για τα δίκαια αιτήματά του.
 «Τιμούμε την 3η Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, με τη στήριξη και συμμετοχή μας στους αγώνες τους για να μην οδηγηθούν σε κοινωνική γενοκτονία από τους δανειστές και τις πολιτικές δυνάμεις, που εφαρμόζουν, ψηφίζουν ή στηρίζουν τα ανθρωποκτόνα μνημόνια της φτωχοποίησης του λαού και της ταπείνωσης της χώρας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Τέλος, η ΛΑΕ καλεί το αναπηρικό κίνημα και τους συλλογικούς φορείς του, τιμώντας τις καλύτερες αγωνιστικές παραδώσεις τους, «να οργανώσουν τη μαζική και μαχητική αντίσταση των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, στη νέα ανθρωποκτόνα λαίλαπα μνημονιακών μέτρων σε βάρος της υγείας και της ίδιας της ζωής τους».
«Εμείς, όπως σταθερά κάναμε μέχρι τώρα, θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους αγώνες τους για μία ζωή με αξιοπρέπεια», καταλήγει η ΛΑΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης