Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Η νέα Κεντροαριστερά είναι εδώ και ξεκινά μια νικηφόρα πορεία για τις επόμενες εθνικές εκλογές

Γεννηματά: Η νέα Κεντροαριστερά είναι εδώ και ξεκινά μια νικηφόρα πορεία για τις επόμενες εθνικές εκλογές
"Τα περί εξόδου από το μνημόνιο το 2018 είναι το νέο αφήγημα παραπλάνησης του κ.Τσίπρα", αναφέρει η κ. Γεννηματά
«Η νέα Κεντροαριστερά είναι εδώ και ξεκινά μια νικηφόρα πορεία για τις επόμενες εθνικές εκλογές ώστε να γίνει ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων», τονίζει σε συνέντευξή της στο "Έθνος της Κυριακής" η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά.
«Με αυτόνομο , πρωταγωνιστικό ρόλο για να υπηρετούμε την πατρίδα και τους πολίτες.
Αυτή ήταν και παραμένει η κινητήρια δύναμη των πρωτοβουλιών και των αποφάσεων μας», προσθέτει η ίδια, ξεκαθαρίζοντας ότι «είναι δέσμευσή μας και ρητή εντολή από τους πολίτες να προχωρήσουμε όλοι μαζί.
Με σεβασμό στο αποτέλεσμα αλλά και του ενός προς τον άλλον, χωρίς αποκλεισμούς αλλά και χωρίς παραλυτικές ισορροπίες.
Η ενιαία Προοδευτική Παράταξη είναι πολύ μεγάλη και γι’ αυτό έχει χώρο, ρόλο αλλά και ευθύνες για όλους».
Σε ερώτηση για το αν το «Κίνημα Αλλαγής» σηματοδοτεί την ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεννηματά αποσαφηνίσει ότι  «το Κίνημα Αλλαγής, κοιτάζει ψηλά, κοιτάζει μπροστά.
Στον ανοιχτό ορίζοντα ενός πραγματικά ελπιδοφόρου μέλλοντος για την Ελλάδα και τους Έλληνες και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.
Δεν προκύπτει όμως από το πουθενά , ούτε από παρθενογένεση.
Κουβαλά στις αποσκευές του τις αρχές, τις αξίες, τις πολιτικές παραδόσεις και το θετικό ιστορικό φορτίο και του ΠΑΣΟΚ και όλων των κομμάτων και δυνάμεων που συναντώνται σε αυτή τη νέα συναρπαστική προσπάθεια».
Κατά την ίδια, «ο νέος πολιτικός φορέας είναι ένα σύγχρονο, δυναμικό Κίνημα προοδευτικών πολιτών που είναι αποφασισμένοι να κάνουν πράξη την προοδευτική Αλλαγή που έχει ανάγκη ξανά σήμερα ο τόπος», ενώ «η ολική επαναφορά της ενιαίας Κεντροαριστεράς δεν αφορά μόνο στα εκλογικά ποσοστά αλλά , κυρίως, στην επικράτηση των πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης για τη χώρα που θα διασφαλίζει δουλειές με αξιοπρέπεια για τους ανθρώπους, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη».
Με αφορμή την πρόσφατη  συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση πώλησης οπλισμού στην Σαουδική Αραβία, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι «στη Βουλή αποδείξαμε ότι το «Κίνημα Αλλαγής» αποτελεί τη νέα ισχυρή αντιπολιτευτική δύναμη, απέναντι στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Όπως ανέφερε, στο στερεότυπο των δύο μονομάχων «με την συντονισμένη δράση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων της ΔΗ.ΣΥ και του Ποταμιού, απαντήσαμε με πρωταγωνιστικό ρόλο.
Και συμβάλαμε καθοριστικά με την δύναμη των επιχειρημάτων και των πρωτοβουλιών μας, στην αποκάλυψη και τεκμηρίωση στη σκανδαλώδη υπόθεση Καμένου-Τσίπρα», που όπως είπε, «παρά τις προσπάθειες κουκουλώματος, παραμένει για εμάς ανοιχτή» και υπάρχουν αμείλικτα αναπάντητα ερωτήματα και συνακόλουθες ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν και να αποδοθούν.
Μάλιστα σε αυτή την υπόθεση η ίδια έδωσε τον τίτλο «μια Κυβέρνηση χαμένη στους μεσάζοντες, πιάστηκε με 200.000 οβίδες προς άγνωστη κατεύθυνση…».
Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα, η ίδια αναφέρει ότι «προχωράμε με σχέδιο και σταθερά βήματα για να ανταποκριθούμε στην καθαρή εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες».
Το Κίνημα Αλλαγής, κατά την ίδια, «συνδέεται άμεσα με το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων» και «με την δημιουργική σύνθεση όλων των απόψεων πηγαίνουμε το πρώτο τρίμηνο του 2018 , σε ένα ανοιχτό, μαζικό, δημοκρατικό συνέδριο.
Ξεκαθάρισε δε, πως «έχουμε σύνορα και σαφείς διαχωριστικές γραμμές, τόσο με τον εθνολαικισμό και τον τυχοδιωκτισμό της fake αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ όσο και με την συντηρητική πολιτική της αυθεντικής δεξιάς της ΝΔ.
Είμαστε απέναντι και στις δύο όψεις του συντηρητισμού που εκφράζεται από τους δύο αυτούς πολιτικούς χώρους».
Μεταξύ  άλλων, η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι με «τη ΝΔ μας χωρίζουν βαθιές ιστορικές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές», αλλά και ότι «ως προοδευτικό πολιτικό κίνημα δεν έχουμε καμία ιδεολογική, πολιτική και αξιακή σχέση με το εθνολαϊκιστικό αυτό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».
Περαιτέρω, εκτιμά ότι είναι άγνωστο αν η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στην ώρα της και σημειώνει «μας έχουν φορέσει τη θηλιά στο λαιμό και με αυτήν πορευόμαστε.
Τα περί εξόδου από το μνημόνιο το 2018 είναι το νέο αφήγημα παραπλάνησης του κ.Τσίπρα.
Η πικρή αλήθεια είναι πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, έχει υπογράψει την παραμονή σε μόνιμο μνημόνιο με σκληρά επιπλέον μέτρα και επιτηρήσεις για πολλά – πολλά χρόνια.
Αν δεν αλλάξουν όροι αυτής της βαριάς συμφωνίας δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα».

Κόκκινα δάνεια

Είναι αναγκαία συνθήκη, σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, η  επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, «ώστε να καταφέρουμε οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν και πάλι την οικονομία».
Ωστόσο, επίλυση «με όρους που δεν διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή, δεν αφελληνίζουν την οικονομία και δεν δημιουργούν στρατιές αστέγων στους δρόμους», συμπληρώνει.
Εκτιμά ότι επιλογές του κ. Τσίπρα και στο κρίσιμο αυτό θέμα είναι οι χειρότερες δυνατές, κατηγορώντας τον για καθυστέρηση, ολιγωρία και θέσπιση ενός νομοθετικού πλαισίου διαχείρισης που οδήγησε στην έναρξη των πλειστηριασμών, ως απαίτηση της τρόικας.
«Για μας η προστασία της πρώτης κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών είναι αδιαπραγμάτευτη και καλείται η Κυβέρνηση να δώσει λύση.
 Εμείς δεν καλύπτουμε τους κακοπληρωτές και τους «έχοντες», υπογραμμίζει η κ. Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης