Πολιτική

Ποτάμι: Οι άνθρωποι με αναπηρία γιορτάζουν κάθε μέρα

Ποτάμι: Οι άνθρωποι με αναπηρία γιορτάζουν κάθε μέρα
Το Ποτάμι στηρίζει τα άτομα και τις οικογένειές τους, αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν
«Είναι θλιβερό, οι άνθρωποι με αναπηρία και οι οικογένειές τους να αποτελούν με διαφορά το φτωχότερο κοινωνικό στρώμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι,, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με Αναπηρία.
Το Ποτάμι τονίζει ότι «η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με Αναπηρία. Ημέρα, που πρέπει να θυμίζει σε όλους μας, ότι οι άνθρωποι με αναπηρία ζουν ανάμεσά μας καθημερινά και βιώνουν την κρίση σε μεγαλύτερο βαθμό.
Πρόσφατα δημοσιεύθηκε το πρώτο Δελτίο του Παρατηρητηρίου της ΕΣΑμεΑ για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στα άτομα με αναπηρία.
Με βάση τα στοιχεία που αναλύθηκαν, επιβεβαιώνεται η συσχέτιση της αναπηρίας με την φτώχεια, καθώς και η επίδραση της βαρύτητας της αναπηρίας στη σχέση αυτή».
 «Είναι θλιβερό, οι άνθρωποι με αναπηρία και οι οικογένειές τους να αποτελούν με διαφορά το φτωχότερο κοινωνικό στρώμα.
Οι ανάγκες που προκαλούνται σε οικονομικό επίπεδο, λόγω της αναπηρίας τους, δεν καλύπτονται από τα επιδόματα αναπηρίας, γεγονός που τους εμποδίζει να έχουν ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης», προσθέτει το Ποτάμι.
Το Ποτάμι, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του,  στηρίζει τα άτομα και τις οικογένειές τους, αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν σε καθημερινή βάση και έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις του.
«Είναι επίσημα γνωστό, πως τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις αποτελούν το 24,7% του πληθυσμού ηλικίας 16 ετών και άνω.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολλά και αφορούν όλους σχεδόν τους τομείς δράσεις του Κράτους. Απαιτείται, λοιπόν, ολοκληρωμένη και συντονισμένη παρέμβαση και όχι αποσπασματικές λύσεις», καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης