Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Συμφωνία Ελλάδας και δανειστών - Τώρα η Αθήνα αναμένει μέτρα για το χρέος

Reuters: Συμφωνία Ελλάδας και δανειστών - Τώρα η Αθήνα αναμένει μέτρα για το χρέος
Η τεχνική συμφωνία θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας (4/12)
Στην τεχνική συμφωνία Ελλάδας και δανειστών, η οποία συνάφθηκε σήμερα (2/12) μετά από πολύωρες συζητήσεις στο Χίλτον, αναφέρεται σε δημοσίευμά του το Reuters, επισημαίνοντας πως οι ελληνικές αρχές αναμένουν τώρα μέτρα για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η τεχνική συμφωνία αφορά στις μεταρρυθμίσεις και τις μελλοντικές δράσεις, στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα και θα πρέπει να εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017.
«Η επίσκεψη των θεσμικών οργάνων ολοκληρώθηκε, κλείσαμε την τεχνική συμφωνία» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Θα παρουσιάσουμε τη συμφωνία στη συνεδρίαση της Eurogroup της Δευτέρας», πρόσθεσε.
Μόλις ολοκληρωθεί, η 3η αξιολόγηση θα εκταμιευθεί η δόση ύψους άνω του πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα διάσωσης των 86 δισ. ευρώ της Ελλάδας, το τρίτο από το 2010.
Η Αθήνα και οι δανειστές της συζητούσαν επί μέρες τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.
Μετά από επτά χρόνια λιτότητας και δανείων διάσωσης ύψους περίπου 270 δισ. ευρώ, η Ελλάδα ελπίζει ότι το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης θα είναι και το τελευταίο, αναφέρει το Reuters.
Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει σύντομα την τρίτη αξιολόγηση, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2017, προκειμένου να αρχίσει συνομιλίες σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους και τους όρους της εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα διάσωσης που λήγει τον Αύγουστο του 2018.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης