Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump δεν έχει καταλήξει ακόμη στον φορολογικό συντελεστή των εταιρικών κερδών

Ο Trump δεν έχει καταλήξει ακόμη στον φορολογικό συντελεστή των εταιρικών κερδών
Ανοιχτό το ενδεχόμενο ο συντελεστής να είναι στο 22%
Ο πρόεδρος Donald Trump άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να περάσει την "κόκκινη γραμμή" για το νομοσχέδιο για τα φορολογικά έσοδα το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, καθώς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η τελική έκδοση του νόμου περί φορολογικών περικοπών και απασχόλησης (TCJA), που θα προκύψει από μια επιτροπή συνεδρίων μεταξύ των μελών της Βουλής και της Γερουσίας, θα μπορούσε να έχει υψηλότερο συντελεστή φορολογίας για τις εταιρείες.
"Ο φόρος των επιχειρήσεων θα μειωθεί από 35% σε 20%," δήλωσε ο Trump έξω από το Λευκό Οίκο πριν από ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη.
"Θα μπορούσε να είναι και 22% όταν καταλήξουμε στο νομοσχέδιο, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι 20%.
Θα δούμε τι τελικά θα βγει".
Ο Trump είχε χαρακτηρίσει τον εταιρικό φόρο 20% ως την κόκκινη γραμμή του.
Ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin είχε υποστηρίξει πως ο συντελεστής στο 20% ήταν "αδιαπραγμάτευτος".
Ο συντελεστής αυτός συμπεριλήφθηκε στα προεκλογικά προγράμματα, παρά τη δέσμευση της καμπάνιας του Trump να μειώσει το ποσοστό στο 15% από το σημερινό 35%.
Όμως η μείωση του εταιρικού συντελεστή περιπλέκει τόσο πολύ τα μαθηματικά για τους Ρεπουμπλικάνους στην προσπάθεια σύσφιξης του προϋπολογισμού.
Μετά το πέρασμα του TCJA στη Γερουσία, το νομοσχέδιο κατευθύνεται προς μια επιτροπή συνεδρίων, καθώς η έκδοση του Λευκού Οίκου περιέχει διαφορές.
Στην επιτροπή, τα μέλη από τις δύο επιτροπές είναι πιθανό, να προσπαθήσουν να επεξεργαστούν ένα νομοσχέδιο που θα μπορούσε να περάσει και τις δύο επιτροπές.
Για να γίνει αυτό, οι Ρεπουμπλικανοί μπορεί να χρειαστεί να κάνουν παραχωρήσεις, για να κάνουν το νομοσχέδιο πιο γενναιόδωρο στις οικογένειες - ή σε ορισμένες ομάδες συμφερόντων.
Η χαλάρωση της περικοπής του εταιρικού φορολογικού συντελεστή θα μπορούσε να συμβάλει στη δημιουργία εσόδων, για την προσαρμογή των παραπάνω προτεραιοτήτων στο νομοσχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης