Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει δύο φορές τον Δεκέμβριο για τη Β. Κορέα

Reuters: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει δύο φορές τον Δεκέμβριο για τη Β. Κορέα
Για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις 11/12 και για το πυρηνικό και βαλλιστικό της πρόγραμμα στις 15/12
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει στις 15 Δεκεμβρίου για το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, ενώ σε ξεχωριστή συνεδρίαση μέσα στον μήνα για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις οποίες έχει υποπέσει, όπως μεταδίδει το Reuters.
H δεύτερη είναι μία ετήσια συνάντηση, την οποία η Κίνα είχε προσπαθήσει να αποτρέψει τα τρία προηγούμενα χρόνια.
Ο Ιάπωνας πρέσβης στον ΟΗΕ και πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου για τον Δεκέμβριο Koro Bessho είπε ότι αρκετοί υπουργοί έχουν ήδη διαβεβαιώσει ότι θα είναι παρόντες στις 15/12 και πρόσθεσε ότι η συνεδρίαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου.
Η Κίνα είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να εμποδίσει τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες εννέα ψήφους.
Κι αυτό διότι το βέτο ενός μόνιμου μέλους (Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία) δεν αρκεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Αντίθετα, η φετινή συνεδρίαση έχει ήδη τη στήριξη εννέα μελών, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Σενεγάλης, της Σουηδίας, της Ουκρανίας και της Ουρουγουάης.
Πριν από ένα χρόνο οι ΗΠΑ είχαν προκαλέσει την οργή της Βόρειας Κορέας βάζοντας στη μαύρη λίστα τον Kim Jong Un για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σύμφωνα, μάλιστα, με μία αναφορά του 2014, ο Kim Jong Un και αξιωματικοί του μπορεί να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, διότι έχουν ένα σύστημα παρόμοιο με των Ναζί.
Συγκεκριμένα, τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει παρομοιάζονται με αυτά των Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η Βόρεια Κορέα αρνείται ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και υποστηρίζει ότι οι σε βάρος της κυρώσεις μπορεί να επιφέρουν ανθρωπιστική κρίση.
Η Πιονγκγιάνγκ δέχεται κυρώσεις από τον ΟΗΕ για το βαλλιστικό της πρόγραμμα από το 2006.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης