Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση δυστυχώς για την χώρα δεν έχει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό

Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση δυστυχώς για την χώρα δεν έχει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό
Ο ΣΥΡΙΖΑ "γνωρίζει ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές θα τις χάσει", ανέφερε ο Θ. Θεοχαρόπουλος
«Η κυβέρνηση δυστυχώς για την χώρα δεν έχει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνιακή διαχείριση της πολιτικής της δηλαδή των αδιεξόδων της», τόνισε σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,  Θ. Θεοχαρόπουλος.
Μάλιστα, εκτίμησε ότι δεν θα γίνουν σύντομα εκλογές λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή γνωρίζει ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές θα τις χάσει, δεν πρόκειται να προχωρήσει πολύ γρήγορα στην προκήρυξή τους».
Υπογράμμισε ότι ο ίδιο  επιθυμεί αυτό που συμφέρει την χώρα δηλαδή αλλαγή πολιτικής, προσθέτοντας «να αντικατασταθεί η δογματική λιτότητα από μία πολιτική που θα προωθήσει την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας με εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης»
Ο κ. Θεοχαρόπουλος  σχετικά με την ονομασία «Κίνημα Αλλαγής» του νέου φορέα και τον τρόπου που ανακοινώθηκε από την κ. Γεννηματά και τον κ. Θεοδωράκη, αφού σημείωσε πως «έχει επικεφαλής και μάλιστα εκλεγμένη από τη βάση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο φορέας μπορεί να λειτουργεί με αρχηγοκεντρικά μοντέλα περασμένων δεκαετιών ή ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται χωρίς καμία διαβούλευση», τόνισε ότι «δεν πρόκειται για γκρίνια, αλλά για αυτονόητη διεκδίκηση η λήψη των κρίσιμων αποφάσεων σε έναν φορέα, που μάλιστα είναι πολυκομματικός, να γίνεται με συλλογικές διαδικασίες».
Όπως είπε, «δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνεται ονομασία και να στέλνεται σε εταιρείες δημοσκοπήσεων χωρίς ούτε καν να έχουν ενημερωθεί κόμματα, όπως η ΔΗΜΑΡ που συγκροτεί στην Βουλή μαζί με το ΠΑΣΟΚ την Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς πρέπει να είναι υπόδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας και πρότυπο για όλο το πολιτικό σύστημα».
Υποστήριξε μάλιστα ότι η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης προχώρησαν μονομερώς σε αυτή την ανακοίνωση ερήμην τόσο των κομμάτων και υποψηφίων που συμμετέχουν στο εγχείρημα όσο κυρίως των δεκάδων χιλιάδων πολιτών που συμμετείχαν μαζικά στις εκλογικές διαδικασίες και έγιναν συνιδρυτές του νέου φορέα «Σε αυτά τα δύο και πλέον χρόνια στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιο γεγονός.
 Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για μία ατυχή στιγμή», πρόσθεσε.
Κατά τον ίδιο, το όνομα του νέου φορέα θα πρέπει να καλύπτει το ευρύ φάσμα της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς.
Να είναι ακόμη πιο ευρύ από το «Δημοκρατική Συμπαράταξη».
Η δική του πρόταση είναι μία ονομασία με βαθύτερο πολιτικό περιεχόμενο, όπως Δημοκρατικό Κόμμα ή εναλλακτικά Προοδευτική Παράταξη, αν και σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Συνέδριο.
Όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, τονίζει ότι "μόνο αν οι πολίτες φέρουν το νέο φορέα μέσα στις τρεις πρώτες δυνάμεις και λάβει διερευνητική εντολή πρέπει να προτείνει μία προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα.
Σε κάθε περίπτωση η θέση μου είναι όταν έρθει η ώρα να αποφασίσει η βάση όλης της κεντροαριστεράς με δημοψήφισμα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης