Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Ανταλλαγή Γερμανών κρατουμένων με Τούρκους αξιωματικούς είχε προτείνει ο Erdogan

Spiegel: Ανταλλαγή Γερμανών κρατουμένων με Τούρκους αξιωματικούς είχε προτείνει ο Erdogan
Ανταλλαγή κραρτουμένων από τη γερμανική κυβέρνηση ζήτησε ο Erdogan
Ανταλλαγή Γερμανών οι οποίοι κρατούνται σε τουρκικές φυλακές με Τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι ζήτησαν άσυλο στην Γερμανία, πρότεινε πριν από λίγο καιρό ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan στην γερμανική κυβέρνηση, υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το περισοδικό«Der Spiegel».
Τους αξιωματούχους η Άγκυρα τους θεωρεί συνεργάτες των πραξικοπηματιών, ενώ γερμανική κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο, ο Erdogan υπέβαλε την πρόταση στον πρώην καγκελάριο Gerhard Schroeder, ο οποίος λίγο μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου 2017 συναντήθηκε μαζί του μυστικά στην Κωνσταντινούπολη, σε συνεννόηση με την Aggela Merkel, σε μια προσπάθεια να τον πείσει να αφήσει ελεύθερους τους Γερμανούς που κρατούνται χωρίς πραγματικό λόγο.
«Ο κ. Schroeder απέρριψε το αίτημα ως απαράδεκτο», αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο οποίο επισημαίνεται ακόμη ότι παραμένει απόρρητο το πώς ο Επιτελάρχης της Καγκελαρίας Peter Altmaier κατόρθωσε λίγο αργότερα να πείσει την τουρκική κυβέρνηση να αφήσει ελεύθερο τον γερμανό ακτιβιστή Peter Stointer.
Το απόρρητο ισχύει ακόμη και έναντι του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, επισημαίνει το Spiegel και αναφέρεται σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Αριστεράς Stefan Liebich, για να λάβει την απάντηση:
«Δεν θα δώσουμε πληροφορίες, για το καλό της χώρας».
Το ότι η κυβέρνηση δεν δίνει καμία ενημέρωση «ούτε εκ των υστέρων για τα μυστικά της ντιλ με τον απολυταρχικό Ερντογάν είναι απλώς απαράδεκτο», δήλωσε ο κ. Λίμπιχ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης