Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pew Research: Οι Μουσουλμάνοι θα αντιστοιχούν στο 14% του πληθυσμού της Ευρώπης έως το 2050

Pew Research: Οι Μουσουλμάνοι θα αντιστοιχούν στο 14% του πληθυσμού της Ευρώπης έως το 2050
Τρία σενάρια για τη μετανάστευση Μουσουλμάνων εξετάζει το Pew Research Center (PRC)
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η Ευρώπη έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μία πραγματική καταιγίδα αιτούντων άσυλο και προερχόμενων από εμπόλεμες περιοχές όπως η Συρία αλλά και άλλες μουσουλμανικές χώρες.



Κανείς, λοιπόν, δεν εκπλήσσεται καθώς οι Μουσουλμάνοι μετανάστες έχουν μετατραπεί σε ένα «καυτό» θέμα για τους πολιτικούς, κυρίως σε χώρες όπως Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Σουηδία.
Οι παραπάνω χώρες έχουν δεχθεί σχεδόν τρία εκατ. μετανάστες κατά τη διάρκεια της τελευταίας 2ετίας.



Το Pew Research Center (PRC) προχωρά σε μία έρευνα, εξετάζοντας τρία πιθανά σενάρια, για τον ακριβή αριθμό των μουσουλμάνων που θα ζουν στην Ευρώπη (στις 28 χώρες της ΕΕ συν Νορβηγία και Ελβετία) έως το 2050.
Σύμφωνα με το PRC ο αριθμός των Μουσουλμάνων στην Ευρώπη έφθασε το 2016 στο 4,9% του συνολικού τη πληθυσμού.
Βουλγαρία (11,1%), Γαλλία (8,8%) και Σουηδία (8,1%) έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά βάσει αυτής της μέτρησης.



Βάση για τα σενάρια που εξετάζει το PRC είναι το 2016, όπου υπολογίζεται ότι στις εξεταζόμενες χώρες ζουν 25,8 εκατ. Μουσουλμάνοι, από 19,5 εκατ. που ήταν το 2010.
Ακόμη και εάν η μετανάστευση σταματήσει εντελώς ο μουσουλμανικός πληθυσμός στην Ευρώπη θα φθάσει στο 7,4% του συνολικού έως το 2050.
Αυτό θα συμβεί γιατί οι Μουσουλμάνοι είναι νεότεροι σε ηλικία (μέσος όρος 13 ετών), ενώ κάνουν περισσότερα παιδιά.



Σύμφωνα με το «μεσαίο» σενάριο βάσει του οποίου μετά τα μέσα του 2016 θα υπάρξει μία μέση ροή μεταναστών προς την Ευρώπη, τότε ο μουσουλμανικός πληθυσμός θα διαμορφωθεί στο 11,2% του συνολικού έως το 2050.



Τέλος το ακραίο σενάριο, δηλαδή να συνεχιστούν οι «επιθετικές» μεταναστευτικές ροές που καταγράφηκαν μεταξύ 2014-16, τότε ο μουσουλμανικός πληθυσμός θα φθάσει στο 14% του συνολικού ευρωπαϊκού, δηλαδή θα είναι τριπλάσιος (σε ποσοστό επί του συνόλου των κατοίκων) σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης