Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με φόντο τη φορολογική μεταρρύθμιση

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με φόντο τη φορολογική μεταρρύθμιση
Με οριακές μεταβολές άνοιξε η Wall Street, με τα «βλέμματα» στη φορολογική μεταρρύθμιση 
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (01/12/2017) η Wall Street, μία ημέρα τα νέα ιστορικά υψηλά για τον Dow Jones και τον S&P 500, εν μέσω της αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει συμφωνία στη Γερουσία για τη φορολογική μεταρρύθμιση, παρά το γεγονός ότι αναβλήθηκε η χθεσινή ψηφοφορία.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,07%, στις 24.288,56 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,01% και κινείτο στις 2.647,32 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,23% χαμηλότερα, στις 6.858,42 μονάδες.



H Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει σήμερα τελικά την πρότασή της για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.
Νωρίτερα σήμερα, τα futures των αμερικανικών μετοχών σημείωναν απώλειες, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας ανέβαλαν την ψηφοφορία για το νομοσχέδιό τους.
Ωστόσο, αργότερα «έσβησαν» τις απώλειές τους, εν μέσω ενδείξεων προόδου στη Γερουσία σχετικά με την επίτευξη μιας συμφωνίας.
Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Steve Daines και Ron Johnson - δύο από τα τελευταίους επικριτές του νομοσχεδίου - δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν το μέτρο, αυξάνοντας την πιθανότητα να περάσει.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τη μεταποίηση των ΗΠΑ, αλλά και τις ομιλίες του προέδρου της Federal Reserve του Ντάλας, Robert Kaplan, του προέδρου της Fed του Σεντ Λούις, James Bullard, και του προέδρου της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker.
Ο πρόεδρος της New York Fed, William Dudley, δήλωσε σε συνέντευξή του στη «Wall Street Journal» ότι οι συνθήκες υποστηρίζουν μία αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η περαιτέρω αύξησή τους το 2018 θα εξαρτηθεί από την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, δεχόμενο ώθηση από τη θετική έκβαση της συνάντησης ΟΠΕΚ, όπου και συμφωνήθηκε η επέκταση των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου μέχρι τα τέλη του 2018.
Ειδικότερα, περί τις 16:50, το αργό ενισχυόταν κατά 2,1%, στα 58,6 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 2,1% υψηλότερα, στα 63,9 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης