Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Συμφωνία CDU - CSU - SPD για έναρξη διαπραγματεύσεων για τον Μεγάλο Συνασπισμό

Bild: Συμφωνία CDU - CSU - SPD για έναρξη διαπραγματεύσεων για τον Μεγάλο Συνασπισμό
Κατά τη χθεσινή (30/11/2017) συνάντηση των ηγετών των CDU, CSU και SPD με τον πρόεδρο της Γερμανίας, Frank-Walter Steinmeier, άναψε το πράσινο φως για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τον Μεγάλο Συνασπισμό
Το πράσινο φως για την έναρξη διαπραγματεύσεων σχετικά με τον Μεγάλο Συνασπισμό άναψαν οι ηγέτες του CDU, CSU και SPD κατά τη χθεσινή (30/12/2017) τους συνάντηση με τον Γερμανό πρόεδρο, Frank-Walter Steinmeier.
Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Bild, η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, ο Horst Seehofer από το CSU και Martin Schulz από το SPD συζήτησαν διάφορες επιλογές σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης: το Μεγάλο Συνασπισμό, την κυβέρνηση μειοψηφίας αλλά και τις νέες εκλογές.
Αλλά τελικά συμφώνησαν να αρχίσουν συνομιλίες για ένα ακόμα Μεγάλο Συνασπισμό.
Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, ο Martin Schulz ενημέρωσε τις αρμόδιες επιτροπές του κόμματος.
Στο πλαίσιο αυτό τη Δεύτερα (4/12/2017) θα συνεδριάσουν τα εκτελεστικά όργανα του SPD για να αποφασίσουν μια πρόταση που θα κατατεθεί στο συνέδριο του κόμματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εάν το SPD ανάψει το πράσινο φως, θα ακολουθήσουν μία ή δύο διερευνητικές συναντήσεις μεταξύ του CDU και του SPD πριν τα Χριστούγεννα.
Μάλιστα, ο Steinmeier φέρεται να δήλωσε σήμερα (1/12/2017) το πρωί ότι το περιεχόμενο ενδεχόμενης συμφωνίας, οι κόκκινες γραμμές ή άλλα θέματα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις δεν συζητήθηκαν.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης