Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kahrs (SPD): Πρέπει να επιδείξουμε πνεύμα συμβιβασμού - Δεν φοβόμαστε τις νέες εκλογές

Kahrs (SPD): Πρέπει να επιδείξουμε πνεύμα συμβιβασμού - Δεν φοβόμαστε τις νέες εκλογές
O Kahrs υπεραμύνθηκε της στάσης του Schulz να αποκλείσει αρχικά τον Μεγάλο Συνασπισμό
«Εάν συμφωνήσουμε στο περιεχόμενο, μια σταθερή κυβέρνηση (σσ. Μεγάλου Συνασπισμού μεταξύ της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης της Γερμανίας CDU/CSU και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας / SPD) είναι προτιμότερη από μια κυβέρνηση μειοψηφίας (των Χριστιανοδημοκρατών)», δήλωσε ο Johannes Kahrs, ο οποίος ανήκει στη συντηρητική πτέρυγα του SPD, σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / DLF).
Ο Kahrs υπεραμύνθηκε της στάσης του Martin Schulz να αποκλείσει αρχικά την συμμετοχή των Σοσιαλδημοκρατών σε νέο μεγάλο συνασπισμό διότι όλοι ήθελαν «έναν συνασπισμό όσων κερδίζουν περισσότερα και επομένως (ορθώς) προσανατολισθήκαμε προς την αντιπολίτευση.
Πριν όμως προκηρυχθούν νέες εκλογές είναι σκόπιμο να εξετάσουμε εάν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU).
Πρέπει να επιδείξουμε πνεύμα συμβιβασμού.
Το κόμμα μου όμως δεν φοβάται τις νέες εκλογές.
Εάν δεν είναι δυνατόν να επιβληθούν συγκεκριμένα πράγματα τότε μπορούμε να πάμε σε εκλογές», πρόσθεσε.
Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός εξήγησε πως εννοεί την σύνταξη στα 63, την καθιέρωση ασφάλειας για όλους τους πολίτες και περισσότερη Ευρώπη.
Ο κ. Kahrs αναφερόμενος στην μονομερή συγκατάθεση του Χριστιανοκοινωνιστή (CSU) Βαυαρού υπουργού Αγροτικής Οικονομίας Christian Schmidt υπέρ της παράτασης της χρήσης του ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη στην Ε.Ε. είπε: «Αυτό δεν επιτρέπεται σε μια κυβέρνηση συνασπισμού.
Το θέμα θα παίξει ασφαλώς ρόλο στις ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις με την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης