Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Κανένα νέο δημοσιονομικό μέτρο, τον Αύγουστο του 2018 βγαίνουμε από τα μνημόνια

Τζανακόπουλος: Κανένα νέο δημοσιονομικό μέτρο, τον Αύγουστο του 2018 βγαίνουμε από τα μνημόνια
Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος
Τη βεβαιότητα ότι δεν θα ληφθεί κανένα νέο δημοσιονομικό μέτρο για το 2018 και ότι η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια και τη σκληρή επιτήρηση τον Αύγουστο του 2018 εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας της σημερινής κυβέρνησης, δηλαδή το 2019, εκτιμώντας πως και αυτήν την αναμέτρηση θα την κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στη γ’ αξιολόγηση, ο κ.Τζανακόπουλος υποστηρίζει πως «σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει από κοινού με τους θεσμούς ο στόχος είναι όλες οι διαδικασίες συμπεριλαμβανομένης της ψήφισης των προαπαιτούμενων να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στο τέλος Ιανουαρίου», τονίζοντας πως υπάρχει η βούληση από όλα τα μέρη «να περάσουμε στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων για την έξοδο από το πρόγραμμα».
«Από τον Αύγουστο, λοιπόν του 2018, η Ελλάδα εκτός μνημονίων, με την οικονομία της να ανακάμπτει, έξω από τους περιορισμούς της ασφυκτικής επιτροπείας, θα είναι μια διαφορετική χώρα.
Και κυρίως θα είναι μία χώρα στην οποία βασική αρχή θα είναι η κοινωνική δικαιοσύνη.
Επομένως, η πορεία αποκατάστασης των αδικιών - που είναι και στρατηγικός μας στόχος - είναι συναρτώμενη με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Και βλέπετε ότι ακόμα και εντός προγράμματος, μέσα σε μια διετία διατέθηκαν πάνω από 2 δις στους πολίτες με τη μορφή έκτακτων ενισχύσεων.
Το σημαντικό όμως είναι τα μέτρα στήριξης να πάρουν μόνιμη μορφή με την θεμελίωση ενός νέου κοινωνικού κράτους, την αύξηση των μισθών, τη μείωση της φορολογίας για τους μισθωτούς και τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες» είπε μιλώντας στην ιστοσελίδα dikaiologitika.gr ο κ.Τζανακόπουλος.
Στο θέμα των πλειστηριασμών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι είναι άλλο ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας των λαϊκών τάξεων και άλλο ο πλειστηριασμός ακινήτων των μεγαλοοφειλετών και των στρατηγικών κακοπληρωτών.
«Είναι δεδομένο ότι έχουμε δεσμευθεί και έχουμε κάθε λόγο να απαγορεύσουμε τους πρώτους και είμαστε αναγκασμένοι να επισπεύσουμε τους δεύτερους για να προστατεύσουμε την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας πως η παραπληροφόρηση επί του θέματος έχει ξεπεράσει ακόμα και τα συνήθη όρια.
Ερωτηθείς για τη δυτική Αττική ο κ.Τζανακόπουλος επισημαίνει πως «δεν είναι δυνατόν τα αποτελέσματα της άναρχης δόμησης και της ανυπαρξίας χωροταξικού σχεδιασμού και πρόληψης φυσικών καταστροφών 60 και πλέον χρόνων να αντιμετωπιστούν με το πάτημα ενός κουμπιού με δεδομένες και τις χρόνιες ανεπάρκειες και του διοικητικού μηχανισμού της χώρας».
Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι οι εκλογές θα γίνουν με τη λήξη της τετραετίας, το 2019 και ότι θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ερώτηση για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «το πολιτικό προσωπικό του νέου φορέα όχι μόνο δεν έχει μετατοπιστεί από τις ιδεολογικές αναφορές του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ αλλά δεν έχει καν πάρει αποστάσεις από την συγκυβέρνηση με την ΝΔ του κ. Σαμαρά».
«Αντιθέτως σήμερα εμφανίζεται ως συμπλήρωμα της ΝΔ και την ακολουθεί στην τοξική αντιπολιτευτική της τακτική» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή τόσο το σχέδιο όσο και οι κοινωνικές αναφορές του ΠΑΣΟΚ και του νέου κέντρου ταυτίζονται με αυτές τις ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης