Διεθνή

Πρώην εργαζόμενος του Twitter δηλώνει υπεύθυνος για το κλείσιμο του λογαριασμού του Trump

Πρώην εργαζόμενος του Twitter δηλώνει υπεύθυνος για το κλείσιμο του λογαριασμού του Trump
Το κλείσιμο του λογαριασμού του Trump στο Twitter ήταν ακούσιο λάθος
Ένας Γερμανός πολίτης εμφανίστηκε ως ο πρώην υπάλληλος του Twitter που έκλεισε τον λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για 11 λεπτά νωρίτερα το Νοέμβριο, την τελευταία μέρα της εργασίας του στο κοινωνικό δίκτυο.
Η ιστοσελίδα TechCrunch δημοσίευσε μια συνέντευξη την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, με τον Bahtiyar Duysak, με τουρκικές ρίζες που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία.
Υπήρξε προσωρινός εργαζόμενος στο Σαν Φρανσίσκο για το Twitter, ανέφερε η ιστοσελίδα.
Ο Duysak, ο οποίος δεν είχε προηγουμένως αναγνωριστεί ως ο άνθρωπος πίσω από το περιστατικό, δήλωσε στο TechCrunch ότι θεωρούσε προσωρινό το κλείσιμο του λογαριασμού του Trump ως "λάθος" και ποτέ δεν πίστευε ότι  θα απενεργοποιηθεί.
Δεν ήταν προγραμματισμένη πράξη, είπε.
Ο Duysak δήλωσε πως την τελευταία μέρα που εργάστηκε στο Twitter δέχθηκε μια ειδοποίηση για το προφίλ του Trump και αμέσως ξεκίνησε τις διαδικασίες απενεργοποίησης του λογαριασμού του και πριν ολοκληρωθεί η ενέργεια του έκλεισε τον υπολογιστή του αποχωρώντας από το κτίριο.
Δεν περίμενε όμως να ολοκληρωθεί η διαδικασία, με αποτέλεσμα το απόγευμα στις 2 Νοεμβρίου, ο λογαριασμός του Donald Trump να μην είναι προσβάσιμος στους επισκέπτες για έντεκα λεπτά εμφανίζοντας το μήνυμα ότι η σελίδα δεν υπάρχει.
"Υπάρχουν εκατομμύρια ανθρώπων που θα έκαναν ενέργειες εναντίον του αν είχαν τη δυνατότητα.
Στην περίπτωσή μου, ήταν απλώς τυχαία", δήλωσε ο Duysak στο βίντεο της συνέντευξης που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.
Φορούσε ένα γκρι πουλόβερ με την αμερικανική σημαία.
Η κατάργηση του λογαριασμού του Trump στις 2 Νοεμβρίου προκάλεσε ανησυχίες μεταξύ των χρηστών του Twitter σχετικά, με το πόση εξουσία έχουν οι εργαζόμενοι πάνω από ευαίσθητους λογαριασμούς και αν η κατάχρηση εξουσίας τους μπορεί να οδηγήσει σε διεθνή περιστατικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης