Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ουραγοί» το 2018 τα γαλλικά ομόλογα προειδοποιούν οι αναλυτές

tags :
«Ουραγοί» το 2018 τα γαλλικά ομόλογα προειδοποιούν οι αναλυτές
Short θέσεις συστήνουν JPMorgan Chase, Citigroup και Deutsche Bank
Μπορεί τα γαλλικά ομόλογα να κατόρθωσαν να ξεπεράσουν το εκλογικό σοκ κατά τη διάρκεια του 2017, αλλά μάλλον το 2018 δεν θα είναι και τόσο εύκολο έτος γι’ αυτά και φυσικά για όσους τα έχουν επιλέξει.
Όπως προειδοποιούν οι αναλυτές των JPMorgan Chase, Citigroup και Deutsche Bank έχουν τονίσει σε εκθέσεις τους ότι τα γαλλικά ομόλογα δεν θα ακολουθήσουν πορεία ανάλογη με αυτά άλλων ευρωπαϊκών χωρών κατά τη διάρκεια του 2018.



Σύμφωνα με τους Harvinder Sian και Aman Bansal, στρατηγικούς αναλυτές της Citigroup, η καλύτερη θέση είναι αυτή του «short» για τα γαλλικά ομόλογα, ιδιαίτερα εάν συγκριθούν με τα γερμανικά.



Παράλληλα η μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα έχει επίπτωση στα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα, όπως έχουν προειδοποιήσει αναλυτές της BNP Paribas, οι οποίοι επίσης τάσσονται υπέρ short θέσεων στα ομόλογα όχι μόνο της Γαλλίας αλλά του συνόλου της Ευρωζώνης.



«Οι αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης θα είναι μοιρασμένες στα δύο κατά το 2018», υποστηρίζει ο Themos Fiotakis, στρατηγικός αναλυτής της UBS.
Όπως υποστηρίζει στο β’ εξάμηνο τα ομόλογα θα αρχίσουν να πλησιάζουν την ορθή αποτίμησή τους και θα ξεκινήσει η προσφορά υψηλότερων αποδόσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης