Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev (Ρώσος πρωθυπουργός): Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο

Medvedev (Ρώσος πρωθυπουργός): Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας χαρακτήρισε τον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump ως «φιλικό πρόσωπο» απέναντι στη Μόσχα
Τη θέση ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ και είναι στα χειρότερα επίπεδα που μπορεί να θυμηθεί, διατύπωσε σήμερα (30/11) ο πρωθυπουργός της πρώτης, Dmitry Medvedev, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.
Ειδικότερα, ο ρώσος πρωθυπουργός τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο είναι «απαίσιες», διευρκινίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμα ευκαιρία να βελτιωθούν.
Μάλιστα, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε νωρίτερα εντός του μήνα με τον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump στη Μανίλα, τον οποίο και χαρακτήρισε ως «φιλικό πρόσωπο» που επιθυμεί να δημιουργήσει θετικές επαφές εργασίας με τη Ρωσία.
Παράλληλα, ο Medvedev κατηγόρησε ορισμένους αμερικανούς πολιτικούς ότι χρησιμοποιούν «το χαρτί της Ρωσίας» για να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους και να επηρεάσουν τη στάση του Trump απέναντι στη Μόσχα.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν, η Μόσχα έχει αναφερθεί πολλές φορές στη λεγόμενη «ρωσοφοβία» των ΗΠΑ, μέσω της οποίας η Ουάσινγκτον προσπαθεί να στρέψει την προσοχή μακριά από τα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης