Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ενισχύθηκε το επιχειρηματικό κλίμα, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο 2017

Κίνα: Ενισχύθηκε το επιχειρηματικό κλίμα, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο 2017
Τα αποτελέσματα για το επιχειρηματικό κλίμα της Κίνας ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Ανοδικά κινήθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στην Κίνα, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (30/11) επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, καθώς η ισχυρή παγκόσμια ζήτηση ενίσχυσε τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI του μεταποιητκού κλάδου ενισχύθηκε στις 51,8 μονάδες, έναντι 51,6 μονάδων τον Οκτώβριο, με την άνοδο να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της Wall Street Journal, στις 51,5 μονάδες.
Παράλληλα, ο μη μεταποιητικός δείκτης κατέγραψε ακόμα μεγαλύτερη άνοδο, διαμορφωμένος στις 54,8 μονάδες, έναντι 54,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας για ακόμα έναν μήνα σε υψηλότερο επίπεδο από τη ζώνη των 50 μονάδων.
Ο υποδείκτης του κλάδου υπηρεσιών κατέγραψε ελαφρά άνοδο στις 53,6 μονάδες, έναντι 53,5 μονάδων τον Οκτώβριο, με τον αντίστοιχο υποδείκτη των κατασκευών να ηγείται της σχετικής ανόδου, καθώς διαμορφώθηκε στις 61,4 μονάδες έναντι 58,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Τέλος, ο υποδείκτης των νέων παραγγελιών για ολόκλητο τον τομέα ενισχύθηκε στις 51,8 μονάδες, έναντι 51,1 μονάδων προηγουμένως.
Η οικονομία της Κίνας έχει εμφανίσει αξιοσημείωτη δυναμική, διαψεύδοντας τις προσδοκίες αρκετών αναλυτών για επιβράδυνση κατά τους τελευταίους μήνες, σε μίθα χρονική περίοδο όπου το Πεκίνο προσπαθεί να μειώσει την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, τη ρύπανση και τα χρέη των εταιρικών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης