Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε στο 1,2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο 2017

Γαλλία: Ενισχύθηκε στο 1,2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο 2017
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,1% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2017
Ενισχυμένος εμφανίστηκε ο πληθωρισμός της Γαλλίας τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (30/11) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, συνεχίζοντας το ανδοικό σερί για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε στο 1,2% σε ετήσια βάση, δεχόμενος ώθηση από την επιτάχυνση στις τιμές της ενέργειας και των υπηρεσιών, οι οποίες αντιστάθμισαν την επιβράδυνση που καταγράφηκε στις τιμές των βιομηχανικών προϊόντων.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,1%, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του 0,2%.
Η σταδιακή ενίσχυση του πληθωρισμού υποδεικνύει την άνοδο της γαλλικής οικονομίας κατά το τελευταίο έτος, πρέχοντας μία ανακούφιση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία πρόσφατα επέκτεινε το πρόγραμμα αγορών περιουσικαών στοιχείων καθώς επιχειρεί να οδηγήσει τον πληθωρισμό προς τον στόχο του 2%.
Σε ότι αφορά τον βασικό δείκτη πληθωρισμού, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την ΕΚΤ, αυτός αυξήθηκε στο 1,3% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο του 2017, έναντι ανόδου 1,2% τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης