Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 1% για τον χρυσό, ελέω Yellen - Στα 1.286,20 δολ. ανά ουγγιά

Απώλειες 1% για τον χρυσό, ελέω Yellen - Στα 1.286,20 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες 1% έκλεισε σήμερα ο χρυσός, στα 1.286,20 δολ. ανά ουγγιά, στον απόηχο των δηλώσεων της Janet Yellen 
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (29/11/2017) ο χρυσός, στον απόηχο των δηλώσεων της απερχόμενης προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, η οποία τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει σταδιακά τα επιτόκια.
Το δολάριο «απάντησε» με κέρδη έναντι του γιεν, καθώς οι προοπτικές υψηλότερων επιτοκίων τείνουν να προσφέρουν ώθηση στο αμερικανικό νόμισμα και να κινούν υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων, ασκώντας πιέσεις στις τιμές του χρυσού, μέσω της αύξησης του κόστους ευκαιρίας για την κατοχή του πολύτιμου μετάλλου.
Η Yellen τάχθηκε υπέρ της αύξησης των επιτοκίων, καθώς, όπως προειδοποίησε, εάν επιτραπεί στην οικονομία να υπερθερμανθεί, «θα μπορούσαμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια κατάσταση όπου ίσως χρειαστεί ... να αυξήσουμε τα επιτόκια και να ρίξουμε την οικονομία σε ύφεση».
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με απώλειες 1% ή 13 δολ., στα 1.286,20 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Νοεμβρίου 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Την ίδια ώρα, το δολάριο ενισχυόταν κατά 0,3% έναντι του γιεν, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στα 111,9 γιεν.
Εξάλλου, την υπόθεση για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων στήριξαν και τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τη δεύτερη καταμέτρηση που πραγματοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, η οικονομία των ΗΠΑ κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 3,3% στο γ’ τρίμηνο 2017, έναντι της προηγούμενης καταμέτρησης που έκανε λόγο για ανάπτυξη 3%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη 3,2%.
Βάσει των επιμέρους στοιχείων που ανακοινώθηκαν, η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 2,3%, έναντι των προβλέψεων για αύξηση 2,5%.
Εν τω μεταξύ, ο χρυσός παρέμεινε ανεπηρέαστος από τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, που επανέφερε την αστάθεια και τις ανησυχίες στην περιοχή της ανατολικής Ασίας.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής (28/11) συνεδρίασης, το πολύτιμο μέταλλο παρουσίασε επίσης οριακές μεταβολές, καθώς οι επενδυτές δεν αποκόμισαν καινούργια στοιχεία από την ακρόαση του νέου επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, αναφορικά με τις προσδοκίες για την πολιτική επιτοκίων στις ΗΠΑ.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης