Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams: Η Fed πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει αργά τα επιτόκια το 2018

Williams: Η Fed πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει αργά τα επιτόκια το 2018
Η Fed πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια σταδιακά το 2018, δήλωσε ο John Williams
Με τη μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ να αναμένεται να ασκήσει ανοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια σταδιακά, δήλωσε σήμερα (29/11/2017) ο πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, John Williams.
«Εφόσον τα στοιχεία συνεχίζουν να δείχνουν σταθερή ανάπτυξη και εφόσον βλέπουμε την αύξηση του πληθωρισμού που περιμένουμε, η άποψή μου είναι ότι πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε αργά τα επιτόκια κατά το επόμενο έτος», δήλωσε ο Williams.
Ο Williams ανέφερε ότι αναμένει η αμερικανική οικονομία να αναπτυχθεί περίπου κατά 2,5% φέτος, καταγράφοντας στη συνέχεια μια επιβράδυνση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανεργία, που τώρα διαμορφώνεται στο 4,1%, αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω το 2018 και να διαμορφωθεί στο 3,75%.
Αν και ο πληθωρισμός παρέμεινε αρκετά κάτω από το στόχο του 2%, προκαλώντας αμηχανία σε ορισμένους αξιωματούχους της Fed, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου Janet Yellen, επειδή ο πληθωρισμός συνήθως ενισχύεται καθώς η οικονομία ανεβάζει ταχύτητα, ο Williams τόνισε ότι αυτή η αποδυνάμωση εξηγείται εύκολα.
Τα αργά αυξανόμενα κόστη στην υγειονομική περίθαλψη και η πτώση των τιμών σε άλλους τομείς, όπως η κινητή τηλεφωνία, που δεν είναι πολύ ευαίσθητοι στους οικονομικούς κύκλους, έχουν αντισταθμίσει τις αυξήσεις των τιμών σε άλλους τομείς, ανέφεραν ερευνητές της Fed του Σαν Φρανσίσκο σε άρθρο που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα.
Όπως σημείωσε ο Williams, «συχνά παίρνει λίγο καιρό για να απαντήσουν οι μισθοί, οι τιμές στη σύσφιξη της αγοράς εργασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης