Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Καταδικάζουμε την πυραυλική εκτόξευση της Β. Κορέας - Να αυξηθούν οι κυρώσεις σε βάρος της

Γαλλία: Καταδικάζουμε την πυραυλική εκτόξευση της Β. Κορέας - Να αυξηθούν οι κυρώσεις σε βάρος της
Το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η Πιονγιάνγκ θέτει σε κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια
Την πλήρη καταδίκης της απέναντι στη νέα εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας εξέφρασε σήμερα (29/11) η Γαλλία, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, καλώντας παράλληλα για αύξηση των πιέσεων και των κυρώσεων κατά της Πιονγιάνγκ.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Jean-Yves Le Drian, «καταδικάζουμε απερίφραστα την εκτόξευση πυραύλου που πραγματοποίησε σήμερα η Βόρεια Κορέα», εκφράζοντας παράλληλα «την αλληλεγγύη μας στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενάντια στην απειλή αυτή».
«Όπως επανέλαβα αρκετές φορές, η συνέχιση του πυρηνικού και βαλλιστικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, υπονομεύει το σύστημα μη διάδοσης και θέτει σε κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια», υπογράμμισε ο Le Drian.
Παράλληλα, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι «αυτή το φορά, περισσότερο από ποτέ, είναι καιρός να ενισχυθεί η πίεσεις και οι κυρώσεις» σε βάρος της Πιονγιάνγκ.
Σημειώνεται ότι παρά τη νέα της δοκιμή, η Πιονγιάνγκ τόνισε, μέσω ανακοίνωσής της, ότι θα καταβάλει «κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετήσει τον ευγενή σκοπό της υπεράσπισης της ειρήνης και της σταθερότητας στον κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης