Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έως το Eurogroup (22/1) θα έχουν υλοποιηθεί τα προαπαιτούμενα - Το ΔΝΤ δεν μετέχει ενεργά

Έως το Eurogroup (22/1) θα έχουν υλοποιηθεί τα προαπαιτούμενα - Το ΔΝΤ δεν μετέχει ενεργά
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το ΔΝΤ παρακολουθεί τις διαβουλεύσεις αλλά δεν μετέχει ενεργά
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς, είτε σε επίπεδο επικεφαλής είτε σε αυτό των τεχνικών κλιμακίων και, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις διαπραγματεύσεις, έως το Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου θα έχει υλοποιηθεί το σύνολο των προαπαιτούμενων.
Ωστόσο, δεν αλλάζει ο στόχος για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) έως το Eurogroup την προσεχή Δευτέρα (4/12/2017), καθώς έχει δοθεί λύση σε δύο μεγάλα «αγκάθια», τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το θέμα της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, τα περισσότερα από τα prior actions αφορούν στον τομέα των υποδομών, όπως είναι το Κτηματολόγιο, τα μεταλλεία, κ.ά.
Στον τομέα της δημόσιας διοίκησης, η πιο σημαντική εκκρεμότητα αφορά στην επιλογή, μέσω ΑΣΕΠ, γενικών διευθυντών στο Δημόσιο, διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί.
Παράλληλα, οι συγκεκριμένες πηγές ανέφεραν ότι το ΔΝΤ παρακολουθεί μεν τις διαβουλεύσεις, αλλά δεν μετέχει ενεργά, ζητώντας να μην βγουν οι αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα εκτός προγράμματος.
Εξάλλου, στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών «κλείδωσε» η αναβολή στη θέσπιση των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων έως τον Μάρτιο, με στόχο αυτή να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.
Ενώ, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί το ΦΕΚ για την αξιολόγηση των εργαζόμενων στην ΑΑΔΕ, η οποία θα είναι 3.500 σελίδες με περιγραφή θέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης