Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Γίνεται προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από τη ΝΔ

Σπίρτζης: Γίνεται προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από τη ΝΔ
Πρέπει να ευχηθούμε περαστικά στον κ.Μητσοτάκη για τα όσα έγιναν στη Βουλή για τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία είπε ο κ.Σπίρτζης
Την θέση ότι γίνεται μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από τη ΝΔ και κατασκευής συνεχώς ψευδών ειδήσεων που αφορούν συγκεκριμένα στελέχη της κυβέρνησης και την στοχοποίησή τους διατύπωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ο κ.Σπίρτζης υποστήριξε ότι «πρέπει να ευχηθούμε περαστικά στον κ.Μητσοτάκη» αναφερόμενος στα όσα εκτυλίχθηκαν στη Βουλή για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία.
«Χρειάζεται να έχει κανείς πολιτικό ταλέντο για να θέτει ένα τέτοιο θέμα στη Βουλή και τελικά να είναι εμπλεκόμενος ο ίδιος, το κόμμα του και πολύ στενά του πρόσωπα.
Δε νομίζω ότι έχει τεθεί κάποιο θέμα για τη συμφωνία της χώρας με την Σαουδική Αραβία, έχει τεθεί θέμα σε σχέση με το ότι η Σαουδική Αραβία προμηθεύεται και στέλνει στην Υεμένη αλλά και τις εξελίξεις που υπάρχουν εκεί - πολύ μετά την συμφωνία που είχε γίνει -, άρα και φυσικά πρέπει να εκτιμάται ότι και συμφωνίες να υπάρχουν, τελικά μέχρι να υλοποιηθούν πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και τα τελευταία γεγονότα για να προχωρήσουν, ή όχι» τόνισε ο υπ.Υποδομών.
Ερωτηθείς για τους πλημμυροπαθείς στην Μάνδρα και το βοήθημα που θα λάβουν ο υπουργός είπε ότι «το βοήθημα προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό».
«Είναι εντολή του Πρωθυπουργού στο υπουργείο να διεκπεραιώσει το επίδομα και έχουμε τη δυνατότητα να το δώσουμε στους πληγέντες κατοίκους.
Ο κ.Μητσοτάκης πρέπει να πει, αν έχουν γίνει αυτοψίες σε τόσο σύντομο χρόνο ποτέ άλλοτε, αν υπήρξε μηχανισμός στο παρελθόν που μέσα σε μια εβδομάδα έχει περάσει νομοθετική ρύθμιση, έχουν εκδοθεί υπουργικές αποφάσεις και δέχεται αιτήσεις, ώστε στο τέλος της εβδομάδας να πιστωθεί το έκτακτο βοήθημα στους λογαριασμούς των πλημμυροπαθών» υπογράμμισε ο κ.Σπίρτζης.
«Στη Μάνδρα η καταστροφή ήταν τεράστια.
Δεν μπορείς να έχεις ανάταξη της περιοχής από τη μια μέρα στην άλλη.
Δεν αρκούν τα αντιπλημμυρικά έργα, χρειάζονται αναδασώσεις, χωροταξικός σχεδιασμός, δασολόγιο.
Η μελέτη για τα αντιπλημμυρικά υπάρχει, τρέχει η διαδικασία αδειοδότησης του έργου από την Περιφέρεια.
Δεν καθυστέρησε η κα. Δούρου.
Όταν λέμε ότι ένα έργο είναι ώριμο, δεν σημαίνει μόνο ότι είναι ολοκληρωμένη η μελέτη, σημαίνει ότι έχει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και όλους τους υπόλοιπους όρους που ορίζει ο νόμος για να δημοπρατηθεί» είπε ο κ.Σπίρτζης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης