Πολιτική

Τζανακόπουλος: Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές πρέπει να πληρώσουν - Πιθανή η τεχνική συμφωνία έως 4/12

Τζανακόπουλος: Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές πρέπει να πληρώσουν - Πιθανή η τεχνική συμφωνία έως 4/12
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων, τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος
Δεν υπάρχουν απαιτήσεις από τους θεσμούς για νέα μέτρα,  ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Όπως τόνισε, η επίτευξη της  τεχνικής συμφωνίας έως 4 Δεκεμβρίου είναι εφικτή.
Όσον αφορά τη συμφωνία για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι είναι «παγωμένη».
Αναφορικά με το εξώδικο σε βάρος του από τη Μαρέβα Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως ένδειξη αδυναμίας.
Για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς επανέλαβε ότι η προστασία της α΄κατοικίας είναι αορίστους χρόνου και ότι υπάρχει ένα επαρκές πλαίσιο προστασίας της λαϊκής κατοικίας.
Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές πρέπει να πληρώσουν.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι τη στιγμή που η ΝΔ επιχειρεί να δηλητηριάσει τη δημόσια ζωή με ανυπόστατες καταγγελίες και με μια τοξική αντιπολιτευτική τακτική, η Kυβέρνηση συνεχίζει να προετοιμάζει το έδαφος για την οριστική έξοδο από την κρίση & την ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές τον Αύγουστο του 2018:
Χτες το απόγευμα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που είχε εκκινήσει στις 15 Νοεμβρίου. Πρόκειται στην πραγματικότητα για την 2η επιτυχή έξοδο στις αγορές μετά από αυτήν του Ιουλίου.
Κατά τη διαδικασία ανταλλάχτηκαν ομόλογα ύψους περίπου 25,5 από μια δεξαμένη 29,6 δις.
Η εθελοντική δήλαδη συμμετοχή άγγιξε το 86,1% γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη συναλλαγή μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συναλλαγές που έχουν γίνει ποτέ.
Συγκεκριμένα ανταλλάχτηκαν 20 ομόλογα του PSI με 5 νέα τυπικά ομόλογα λήξης από το 2023 μέχρι το 2042. Η ανταλλαγή αυτή κλείνει οριστικά τον κύκλο που άνοιξε το PSI και σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή για την ελληνική οικονομία.

Οι επαφές με τους θεσμούς

Σύμφωνα με τον Δ. Τζανακόπουλο, ξεκίνησε χθες ο νέος κύκλος επαφών στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την 3η αξιολόγηση όπου διαπιστώθηκε η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει.
Όλες πλέον οι πλευρές συντείνουν στο ότι πολύ σύντομα θα γίνουν τα οριστικά βήματα ώστε να ολοκληρωθεί, χωρίς την παραμικρή πιθανότητα νέων δημοσιονομικών μέτρων, η διαδικασία και να ενταθούν οι πολιτικές και τεχνικές συνομιλίες για τον οριστικό τερματισμό του προγράμματος.
Για 2η συνεχή χρονιά η κυβέρνηση προχωρά στη διανομή κοινωνικού μερίσματος, 2λάσιο από το περσινό, ύψους 1,4 δις. ευρώ σε σχεδόν 4 εκατ. πολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
Η διαδικασία των αιτήσεων για την διανομή του μερίσματος συνεχίζεται απρόσκοπτα.
Μέχρι το πρωί είχαν κατατεθεί 1.223.116 αιτήσεις και έχουν εγκριθεί 527.593.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα κατάθεσης των αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου και το μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων σε κάθε περίπτωση πριν από τα Χριστούγεννα.

Για τη Μάνδρα

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, έχουν ήδη ολοκληρωθεί όλες οι αυτοψίες και η καταγραφή των ζημιών στη Δ. Αττική.
Χθες εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την καταβολή του επιδόματος των 5000 ευρώ στα νοικοκυριά και των 8000 ευρώ στις επιχειρήσεις που επλήγησαν.
Ξεκίνησε από σήμερα στο Δημαρχείο της Μάνδρας & στο ΚΕΠ της Νέας Περάμου, η υποδοχή των αιτήσεων των πληγέντων νοικοκυριών για την καταβολή του έκτακτου επιδόματος που προβλέπεται να αρχίσει εντός 2 ημερών.
Κατόπιν θα ακολουθήσει η διαδικασία για την αποζημίωση των επιχειρήσεων.

Τηλεοπτικές άδειες

Δημοσιεύτηκε χθες η προκήρυξη του ΕΣΡ για τη δημοπρασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.
Μια δέσμευση της κυβέρνησης που πολεμήθηκε λυσσαλέα, αλλά γίνεται πλέον πράξη, υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος.
More
Μπαίνει έτσι ένα τέλος στην άνευ τιμήματος εκμετάλλευση του φάσματος, ενός περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού.
Μπαίνουν κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο, στην πολιτική ζωή, την ποιότητα του τηλεοπτικού προγράμματος αλλά και τις εργασιακές σχέσεις στα τηλεοπτικά μέσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης