Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ στη Wall Street, λόγω φορολογικής μεταρρύθμισης - Αγνόησαν τη Β. Κορέα οι επενδυτές

Ρεκόρ στη Wall Street, λόγω φορολογικής μεταρρύθμισης - Αγνόησαν τη Β. Κορέα οι επενδυτές
Με κέρδη και νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η Wall Street, εν μέσω της αισιοδοξίας για τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ
Με κέρδη και νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε σήμερα (28/11/2017) η Wall Street, καθώς η Γερουσία πλησίασε πιο κοντά στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Ο Dow Jones Industrial average «εκτοξεύτηκε» κατά 1,09%, στις 23.836,71 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,98% και έκλεισε στις 2.627,04 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,49% υψηλότερα, στις 6.912,36 μονάδες.



Ο Dow Jones και ο S&P 500 περιόρισαν προς στιγμήν τα κέρδη τους μετά τις αναφορές ξένων μέσων ενημέρωσης για εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ενώ ο Nasdaq γύρισε σε αρνητικό έδαφος, ωστόσο αργότερα η Wall Street επέστρεψε στα επίπεδα - ρεκόρ.
Οι αμερικανικές μετοχές βρήκαν στήριξη στην έγκριση από την Επιτροπή Προϋπολογισμού της Γερουσίας της πρότασης της Γερουσίας για τη φορολογική μεταρρύθμιση, φέρνοντας το νομοσχέδιο προς ψήφιση την Πέμπτη (30/11).
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η προτεινόμενη φορολογική μεταρρύθμιση θα περάσει από τη Γερουσία.
Οι προσδοκίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση έχουν προσφέρει σημαντική ώθηση στις αμερικανικές μετοχές από την προεδρική εκλογή του Trump, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες είχε αυξηθεί η αβεβαιότητα σχετικά με το εάν θα υπάρξει μια συμφωνία μέχρι το τέλος του 2017.
Η Goldman Sachs «βλέπει» στο 50% την πιθανότητα ολοκλήρωσης της μεταρρύθμισης το 2017 και στο 80% το 2018.
Εν τω μεταξύ, περαιτέρω ώθηση στις μετοχές προσέφερε η άνοδος του τραπεζικού κλάδου, μετά την ακρόαση επιβεβαίωσης της υποψηφιότητας του Jerome Powell για την προεδρία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) ενώπιον της Γερουσίας.
O τραπεζικός δείκτης SPDR S&P Bank exchange-traded fund (KBE) ενισχύθηκε κατά 3,2%.
Οι μετοχές των Bank of America και Citigroup σημείωσαν κέρδη 4% και 3,2% αντίστοιχα.
Ο Powell τάχθηκε υπέρ της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Fed θα προβεί σε μία περαιτέρω αύξηση τον Δεκέμβριο.
Αναφορικά με τον ισολογισμό της Fed, εκτίμησε ότι θα μειωθεί στα 2,5 - 3 τρισ. δολ., από το τρέχον επίπεδο των 4,5 τρισ. δολ., ενώ ανέφερε ότι η διαδικασία μείωσης θα διαρκέσει 3-4 χρόνια.
Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε και η ομιλία του προέδρου της Fed της Νέας Υόρκης, William Dudley, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εξαιρετικά ισχυρή αγορά εργασίας θα συμβάλει στην αύξηση του πληθωρισμού με την πάροδο του χρόνου.
Την ίδια ώρα, θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν και τα ισχυρά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, που έδειξαν άνοδό της σε υψηλό 17 ετών τον Νοέμβριο του 2017.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, με απώλειες 0,2% έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, στα 57,99 δολ. ανά βαρέλι, καθώς δέχτηκε πιέσεις από την αβεβαιότητα γύρω από την έκβαση της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία θα συζητηθεί μια επέκταση της συμφωνίας για περικοπές στην παραγωγή.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης