Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Εννέα συλλήψεις στην Ελλάδα μελών τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης

Reuters: Εννέα συλλήψεις στην Ελλάδα μελών τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης
Οι συλλήψεις εννέα μελών του DHKP/C από τις ελληνικές αρχές πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη Erdogan στην Αθήνα
Στη σύλληψη εννέα ατόμων στην Αθήνα από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές, τα οποία συνδέονται με παράνομη στρατιωτική ομάδα της Τουρκίας, αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters.
Όπως τονίζεται σε αυτό οι συλλήψεις έγιναν λίγες ημέρες πριν από την επίσημη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Tayyip Erdogan στην Αθήνα, ενώ οι Έλληνες αστυνομικοί κατάσχεσαν και εξοπλισμό κατασκευής και πυροδότησης βομβών.
Οκτώ άνδρες και μία γυναίκα τουρκικής υπηκοότητας συνελήφθησαν μετά από εφόδους των αστυνομικών αρχών στην κεντρική Αθήνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Τετάρτη 29/11 στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Αστυνομικές πηγές υποστήριξαν στο Reuters ότι οι συλληφθέντες φέρεται να συνδέονται με την ακροαριστερή οργάνωση DHKP/C, η οποία έχει κατηγορηθεί για μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων και επιθέσεων αυτοκτονίας στην Τουρκία από το 1990 έως και σήμερα.
Μετά από έρευνα σε τρία σπίτια η ελληνική αστυνομία βρήκε υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή εκρηκτικών.
Παράλληλα ένας εκ των συλληφθέντων ήταν καταζητούμενος και από την ελληνική αστυνομία για επίθεση με όπλα και εκρηκτικά στη Χίο, το 2013.
Σημειώνεται ότι το DHKP/C, επίσης γνωστό ως Revolutionary People’s Liberation Party/Front, έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από ΕΕ, Τουρκία και ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης